OEM logos (Image LogoLynx)

Overzicht ‘Elektrificatie doelstellingen’ van de autofabrikanten

De plannen om hun elektrische voertuigen (EV)-lijnen uit te breiden, zijn door verschillende fabrikanten bekend gemaakt. Eind 2021 verklaarde Toyota’s CEO Akio Toyoda dat het bedrijf van plan was om tegen 2030 30 batterij-elektrische voertuigen (BEV) op de markt te brengen. Herbert Diess, CEO van de Volkswagen (VW) Group, verklaarde in mei 2022 dat “vandaag [VW ] consumenten kunnen kiezen voor een elektrisch alternatief voor vrijwel alle voertuigen.” Toyota en VW zijn niet de enige autofabrikanten die zich inspannen om hun line-ups te elektrificeren; dit overzicht geeft een overzicht van de elektrificatiedoelstellingen van veel OEM’s.

EVMarketsReport

 

>> Ondanks het feit dat de meeste van deze programma’s langlopend zijn, betalen de uitgaven zich al uit in de EV-markt. In 2021 werden wereldwijd 6,75 miljoen elektrische voertuigen (EV’s) verkocht, goed voor 8,3% van alle autoverkopen en een stijging van 108% ten opzichte van het voorgaande jaar.

>> In vergelijking met de reguliere auto-industrie kent de EV-sector een heel ander concurrentieniveau. Meer prominent aanwezig zijn Chinese fabrikanten, en de marktleider, Tesla, is een start-up die sinds de oprichting nog nooit een voertuig met verbrandingsmotor (ICE) heeft verkocht.

>> De meeste Aziatische bedrijven richten zich op de massamarkt door hun modellen concurrerend te prijzen. Terwijl ze zichzelf tussen de reguliere en gespecialiseerde sectoren plaatsen, vragen historisch gezien high-end bedrijven zoals Mercedes-Benz meer voor kwaliteit en design. Door gebruik te maken van mazen in de wet heeft Lucid zich gevestigd in de high-end nichemarkt.

Brongegevens:  Battery Electric Vehicles (BEV) UK| SIDF

  • Krijg gratis ‘GRATIS’ toegang tot deze en meer dan 450 andere waardevolle EV Market Reports via www.EVMarketsReports.com, ’s werelds grootste database met e-Mobility Reports en Outlooks.

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.