evtrader nl auto marktplaats

Tesla Model Y kopen of leasen


Tesla Model Y - elektrische auto Tesla Model Y (Image Tesla)

Nieuwe en gebruikte elektrische TESLA Model Y

Niet zonder concurrentie – gevestigde tegenstanders voor Tesla’s SUV-crossover

Het is een ongebruikelijk uitgangspunt voor Tesla en zijn charismatische baas. De Model Y betreedt een markt die reeds zijn concurenten heeft. In het segment van elektrische mid-range SUV’s hebben de grote fabrikanten zich genesteld: bijvoorbeeld VW met zijn  ID.4. Ook de Tsjechische dochteronderneming Skoda is in deze klasse vertegenwoordigd met de iets grotere Skoda Enyaq iV.

BMW heeft de iX3, Mercedes met de EQC en Audi met de  Q4 e-tron. Tot zover de startpositie. Tesla zou Tesla echter niet zijn als het niet iets bijzonders in petto had. Een kernwaarde van de modellen uit Californië zijn altijd de ongelooflijk krachtige elektromotoren geweest. Het Model Y is geen uitzondering – niet verwonderlijk, aangezien het veel van de componenten van het succesvolle Model 3 deelt.

Wat het rijgedrag betreft met de twee afzonderlijk aangestuurde elektromotoren zorgen voor veel tractie en een uitgebalanceerd rijgedrag – zelfs bij hoge snelheden. Het Model Y is slechts enkele centimeters langer dan het Model 3, de wielbasis is slechts 15 millimeter langer.

Bent u van plan een nieuwe of tweedehandse elektrische Tesla Model Y te kopen of leasen?Hiervindt u een zeer uitgebreide selectie aan elektrische Tesla Model Y’s!

» Uitgebreide voorraad Tesla Model Y (incl. filtermogelijkheden)

EVTrader - Dé verkoopsite om elektrische autos te kopen