De nieuwe Tesla Roadster laat al lang op zich wachten en volgens CEO Elon Musk blijft dat voorlopig ook zo. De baas van het bedrijf laat op Twitter weten dat de elektrische auto pas vanaf 2023 verscheept wordt.

Dat is overigens een voorspelling en geen officiële bevestiging. Musk laat namelijk weten dat 2021, door alle tekorten, een rampjaar is geweest. Als 2022 geen “mega drama’ wordt, dan moet het in 2023 wel goed komen met de Tesla Roadster. Goed nieuws en slecht nieuws, dus?

De nieuwe Tesla Roadster

De consument wordt een beetje ongeduldig als het om de nieuwe Tesla Roadster gaat. Best wel begrijpelijk, want de elektrische auto werd in november 2017 al aangekondigd. Gezien de indrukwekkende specificaties was het een kwestie van de tijd voor de grote hype toe zou slaan. Zo trekt de elektrische auto bijvoorbeeld op van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur in 1.9 seconden en heeft hij een imposant accupakket. Destijds werd bekend dat het pakket van de Tesla Roadster 2 voorzien zou zijn van een 200kWh batterij, die goed is voor een actieradius van 997 kilometer.

Tesla Roadster - elektrische auto

Langer wachten in Nederland

De kans dat Nederlandse geïnteresseerden nog meer geduld moeten hebben is vrij groot. De Tesla Roadster wordt in 2023 geproduceerd, maar zal vervolgens pas in 2024 of zelfs in 2025 op de markt verschijnen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de Europese modellen, die voldoen aan onze regelgeving, later worden geproduceerd. Zo verscheen de Tesla Model Y vorig jaar al in Amerika, maar is hij pas sinds kort leverbaar op de Nederlandse markt. Een aanzienlijk verschil, dus.

Tesla lanceert de Model S Plaid en maakt gehakt van iedere supercar

Naast de Tesla Model Y verschijnt er binnenkort ook een nieuwe Model S Plaid op de markt. Benieuwd wat die nieuwe elektrische auto te bieden heeft? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link.

Bronvermelding : Want
Header / foto’s : Tesla
Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®