De directies van Emil Frey NL en XPeng Europa. (Foto: XPeng)

De dealerholding gaat de XPeng brandstores exploiteren en is verantwoordelijk voor sales en aftersales van het automerk in Nederland.

 

XPeng - elektrische aiuto'sHet Chinese elektrische automerk XPeng heeft een akkoord gesloten met Emil Frey Nederland voor de distributie, verkoop en aftersales in Europa. Dat meldt het bedrijf via persbureau Businesswire en is bevestigd door Emil Frey. De eerste Experience Stores in Zweden en Nederland moeten nog in het eerste kwartaal worden geopend, meldt het bedrijf.

XPeng spreekt van een “grote doorbraak in de Europese expansie” van het merk. Het is de eerste samenwerking voor het Chinese bedrijf in Europa. In Amsterdam komt het Europese hoofdkantoor van het merk.

Agentuurmodel

Emil Frey wordt agent en daarmee is er sprake van het eerste echte agentuurmodel in Nederland.

Emil Frey staat op plek 6 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

XPeng wil een netwerk optuigen van eigen brandstores aangevuld met de netwerken van de partners. Ook de brandstores worden door de partners gemanaged. Dit betekent in de praktijk dat in Nederland alleen XPeng en Emil Frey verkoopactiviteiten ontplooien.

XPeng opent zelf de eerste Experience Store in maart in de Westfield Mall Leidschendam. Later in het jaar volgt Emil Frey met brand stores in Utrecht en Delft. In 2023 volgen Eindhoven en Zwolle. De komende jaren worden ook op andere locaties vestigingen geopend.

“Wij zijn trots op ons partnership met XPeng,” vertelt Simon Luijckx, voorzitter van de raad van bestuur van Emil Frey Nederland. “De keuze voor dit nieuwe distributiemodel in combinatie met onze retailervaring maakt een succesvolle introductie van XPeng in Nederland mogelijk. Onze eerste ervaringen met de producten van XPeng overtreffen onze verwachtingen.”

In Zweden gaat het merk samenwerken met Billa, eveneens een autodealer.

Bron : Automotive Management      Auteur : Luberto van Buiten

Header / foto’s : XPeng

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.