Naar verwachting is twee derde van de verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride.

Ford Mach-E elektrische auto

De volledig elektrische Mustang Mach-E. (Foto: Ford)

Ford Europa zet de komende jaren vol in op elektrificatie. Zo investeert de autofabrikant 1 miljard dollar (822 miljoen euro) in het Electrification Center in Keulen. Daarnaast moet het totale aanbod van personenauto’s in 2030 volledig elektrisch zijn. Dat maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De elektrificatie van de autofabrikant gaat stapsgewijs. Zo moet het volledige portfolio van personenauto’s in Europa in 2026 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Het uiteindelijke doel van een volledig elektrisch personenwagengamma hoopt het bedrijf 4 jaar later te realiseren. Daarnaast heeft de autofabrikant de ambitie om in 2024 van elk bestelautomodel een emissievrije variant in het aanbod te hebben. Naar verwachting is twee derde van de verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride. Tijdens de presentatie van de plannen gaf Stuart Rowly, president Ford Europa, aan dat er dan wat bestellers betreft nog steeds vraag zal zijn naar benzine- en dieselmotoren.

Modernisering

De fabriek in Keulen wordt omgebouwd tot Ford Cologne Electrification Center, bestemd voor de productie van elektrische auto’s. Hier moeten alle elektrische auto’s van de fabrikant kunnen worden gebouwd. De eerste op grote schaal gebouwde, volledig elektrische auto’s rollen hier in 2023 van de band. Om welk model het gaat, maakte de fabrikant niet bekend. “Het ombouwen van onze fabriek in Keulen onderstreept onze toewijding aan Europa en aan een toekomst met geëlektrificeerde auto’s die centraal staan in onze groeistrategie”, aldus Rowley.

Wereldwijd investeert Ford tot en met 2025 minstens 22 miljard dollar (18,2 miljoen euro) in de elektrificatie. Ook de Volkswagen Groep investeert miljarden in de elektrificatie. Eerder deze week maakte Jaguar bekend ook alleen nog EV’s te zullen bouwen. Naast de elektrificatie is Ford ook bezig met een digitale transformatie, waarvoor het samenwerkt met Google.

Bronvermelding : Automotive Online

Foto en Header : FORD Media

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®