Wiesmann keert terug en plaagt plannen voor nieuwe elektrische sportwagen.

  • Duits sportwagenmerk lanceert comeback
  • Nieuw elektrisch model in de maak…
  • … die mogelijk wordt aangedreven door BMW-technologie

Na acht jaar stilte heeft Wiesmann zijn terugkeer aangekondigd. De eigenzinnige Duitse sportwagen fabrikant heeft bevestigd dat het binnenkort een nieuwe, puur elektrische sportwagen zal lanceren, die een compacter alternatief zal worden voor de Porsche Taycan en Tesla Model S.

Totdat hij zijn officiële debuut maakt, heeft de roadster de werktitel ‘Project Thunderball’ gekregen. Afgaande op deze teaserafbeeldingen, zal het dezelfde stijltaal volgen als de oudere benzinewagens van het merk, zij het met wat diepere zijschorten om de batterij te verbergen.

Wiesmann EV

Wiesmann heeft nog geen details gecommuniceerd over het EV-systeem van Project Thunderball, maar in het verleden heeft het bedrijf zijn aandrijflijnen van BMW ingekocht. De MF3, Wiesmanns allereerste sportwagen, had dezelfde 3,0-liter zescilinder-in-lijn benzinemotor als de E46 M3.

Gezien deze geschiedenis is het mogelijk dat Wiesmann BMW’s vijfde generatie elektromotoren zal lenen voor zijn nieuwe sportwagen, die momenteel wordt gebruikt in de i4 sedan en iX SUV. We verwachten echter niet dat Wiesmann het volledige elektrische platform van BMW zal gebruiken, omdat het prototype in de teaserafbeeldingen van het bedrijf veel te kort en smal lijkt om op het platform te passen.

Waar wordt het gebouwd?
De afgewerkte sportwagen wordt in elkaar gezet in de fabriek van Wiesmann in Dulmen, Duitsland. Momenteel worden alle auto’s van het merk met de hand gebouwd, waarbij elk 350 manuren nodig heeft om te voltooien.

Afgezien van zijn elektrische sportwagenproject, heeft Wiesmann ook aangekondigd dat het bedrijf opnieuw wordt gecontroleerd door zijn oprichter, Roheen Berry. Hij zei: “Aangezien de auto-industrie de grootste revolutie in een eeuw doormaakt, kan er geen beter moment zijn om de terugkeer aan te kondigen van een opgefrist, herboren en opgeladen auto-icoon.

Wiesmann EV

“Thunderball zal de reputatie van Wiesmann voortzetten voor het zetten van de standaard voor prestaties, vakmanschap en puur plezier. Met zijn ondubbelzinnige stijl is dit de Wiesmann fit voor de 21e eeuw, en dit is nog maar het begin.”

Bron : CarMagazine UK

Foto’s : Wiesmann

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.