De nieuwste elektrische Ford, de Mustang Mach-E, heeft een GUINNESS WORLD RECORD gevestigd, nadat de auto in een reis tussen John O’Groats en Land’s End heeft bewezen ultra-efficiënt te zijn

Het record is toegekend voor het laagste energieverbruik met een elektrische auto. Aan de hand van onafhankelijk geverifieerde gegevens is aangetoond dat de Ford Mustang Mach-E meer dan 10 kilometer per kilowattuur (kWh) heeft afgelegd.

Met een netto beschikbare batterijcapaciteit van 88 kWh komt de bereikte efficiëntie neer op een actieradius van ruim 800 kilometer. Dat is bijna 200 kilometer meer dan de officiële actieradius van de Mustang Mach-E, die 610 kilometer (WLTP) bedraagt. Bovendien is het een verdrievoudiging van het doel dat door GUINNESS WORLD RECORDS is gesteld voor dit nieuwe record voor elektrische voertuigen.

Voor de prestatie waarmee het nieuwe record werd gevestigd tijdens de langste rit in Groot-Brittannië was een oplaadtijd van slechts 45 minuten vereist.

Na met een volledig opgeladen batterij uit John O’Groats te zijn vertrokken voor de 1350 kilometer naar Land’s End, waren er slechts twee oplaadstops nodig, in Wigan (Noordwest-Engeland) en Cullompton (Devon).

Het Mustang Mach E-team van Ford had zich ten doel gesteld een nieuw ijkpunt te vestigen voor het aantal “mijl per gallon” voor elektrische voertuigen en zo twijfels omtrent de actieradius weg te nemen. Het moeiteloos afleggen van de grootste rechtstreekse afstand in het VK met korte oplaadstops toont aan hoe geschikt de Mustang Mach-E is voor dagelijkse ritten.

De Highway Code raadt minstens een kwartier pauze per twee uur rijden aan. Bestuurders die veiligheid hoog in het vaandel hebben, onderbreken ritten zelfs langer om te rusten dan nodig is om hun auto op te laden.

Wereldrecordteamleden Paul Clifton, transportcorrespondent voor de BBC, en bijrijders Fergal McGrath en Kevin Booker, die al zuinigheidsrecords voor benzine en diesel op zak hebben, zeiden: “Dit record toont aan dat iedereen voor een elektrische auto kan kiezen. Niet alleen voor kort woon-werkverkeer in de stad of naar de winkels, of als tweede auto. Maar voor reëel gebruik bij lange ritten door het hele land. Wij hebben aangetoond dat met deze auto het omslagpunt is bereikt. Het bereik en de efficiëntie van de Ford Mustang Mach-E maken dat dit een auto is voor dagelijks gebruik waarmee onvoorspelbare ritten kunnen worden gemaakt. Na een hele dag testen waarin we 400 kilometer hebben afgelegd, was de batterij bij terugkeer nog voorzien van 45 procent lading.”

Het snelladen tot 150 kW van de achterwielaangedreven Mustang Mach-E met Extended Range accu, waarmee het record werd gevestigd, voegt ongeveer 118 kilometer actieradius toe in 10 minuten laden.

Officieel record verbroken
Het laagste energieverbruik tijdens een rit in een elektrische auto van John O’Groats naar Land’s end bedraagt 6,54 mijl (ruim 10 kilometer) per kWh, en is op 3-4 juli 2021 bereikt door Kevin Booker, Paul Clifton (beiden uit het VK) en Fergal McGrath (Ierland).
Lowest energy consumption driving from John O’Groats to Land’s End – electric car | Guinness World Records

Bronvermelding / Header / Foto : Ford https://evtrader.nl/evlistingdia center

Nieuwe en gebruikte elektrische FORD op : EVTrader®