De nieuwe Kia Niro krijgt een verfrissend design, gebaseerd op dat van de Habaniro Concept uit 2019. Maar de filosofie achter deze SUV blijft dezelfde, met naast hybride en plug-inhybride varianten ook een 100% elektrische versie.

KIA e-Niro - elektrische auto

Het koetswerkdesign van de nieuwe Kia Niro is schatplichtig aan dat van de Habaniro, een conceptcar die in 2019 voorgesteld werd op de New York International Auto Show. Het gespierde lijnenspel volgt de Opposites United-filosofie die geïntroduceerd werd op de elektrische Kia EV6. Let op de nieuwe ledlichtsignatuur en op de contrasterende C-stijlen die de Kia Niro boven de grijze masse moeten verheffen.

KIA e-Niro - elektrische auto

Niet alleen het koetswerk, ook het interieur van de nieuwe Kia Niro werd volledig herzien. Onder de zwierige dashboardboog vind je een gigantische display die de schermen van het instrumentarium en van het infotainment bundelt. Deze compacte SUV gebruikt duurzame materialen binnenin, waaronder gerecycleerde eucalyptusbladeren voor de stoelen. Het bedienen van de transmissie doe je via een ronde selectieknop, zoals dat bij de orige generatie reeds het geval was voor de elektrische variant.

 

KIA e-Niro

GreenZone

De nieuwe Kia Niro wordt opnieuw aangeboden met verschillende geëlektrificeerde motoren. Je zal de compacte crossover kunnen bestellen met een hybride, met een plug-inhybride én met een elektrische aandrijflijn. Naar de specificaties en de prestaties blijft het nog even raden, want over de technische gegevens van de nieuwe Niro communiceert Kia vooralsnog niet.

We leren wel dat de nieuwe Kia Niro over een zogeheten GreenZone-functie zal beschikken, die de elektische rijmodus automatisch activeert in LEZ’s en aanverwante gebieden (scholen, ziekenhuizen, …) waar de emissies tot een minimum beperkt moeten worden. Je kan ook persoonlke GreenZone-gebieden selecteren.

De Kia Niro debuteert midden 2022.

Bronvermelding : AutoGids

Header / foto’s : KIA.com

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®