Porsche zal 100 miljoen euro schadevergoeding moeten betalen aan Volkswagen Nutzfahrzeuge omdat het zijn volgende elektrische model niet in Hannover bouwt.

Porsche zou zijn volgende elektrische auto in de VW-fabriek in Hannover-Stöcken gaan bouwen. Vanuit het idee om de productie van de modellen met een gemeenschappelijke EV-basis te centraliseren op een site. Maar Porsche heeft inmiddels besloten om zijn eigen weg te gaan en Audi en Bentley niet naar de Hannover te volgen. De volgende elektrische Porsche zal van de band rollen in Leipzig.
De verklaring: Porsche zou een andere architectuur willen gebruiken, waardoor de productie niet langer op dezelfde locatie hoeft plaats te vinden. En zo viel Hannover-Stöcken uit de boot.

Nu is die productiesite, die toebehoort aan Volkswagen Nutzfahrzeuge, niet opgezet met de beslissing van Porsche. De divisie die verantwoordelijk is voor de licht bedrijfsvoertuigen van de Volkswagen-groep wijst de Duitse sportwagenbouwer op een clausule in de voorlopige overeenkomst, die Porsche dwingt om 100 miljoen euro neer te tellen voor de verloren productie. De site in Hannover-Stöcken komt overigens niet in gevaar, de fabriek is immers verantwoordelijk voor de bouw van de elektrische VW ID.Buzz die binnenkort officieel gepresenteerd zal worden.

Bronvermelding : Autogids

Header : Porsche

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®