Stellantis wil in 2038 klimaatneutraal zijn

 

Op deze 1 maart 2022 beschrijft de Stellantis-groep, geboren uit de fusie tussen PSA en FCA, haar nieuwe strategische plan genaamd “Dare Forward 2030“. De groep belooft “industriekampioen te worden in de strijd tegen klimaatverandering en tegen 2038 de zero CO2-emissies te bereiken”.

Dit gaat door een emissiereductie van 50% tegen 2030, door tegen 2030 alleen 100% elektrische auto’s op de markt te brengen in Europa en 50% elektrische auto’s in Amerika (waar meer dan 25 elektrische modellen op het programma staan). De groep zegt ook de omzet van nieuwe voertuigen in het high-end en luxe segment te willen verviervoudigen.

Stellantis - We dare Forward 2030

Carlos Tavares (Foto: Michael Knauer)

Concreet kondigt Stellantis niet minder dan 75 elektrische modellen aan en verkoopt tegen 2030 elk jaar 5 miljoen elektrische auto’s. Het begint vandaag als Stellantis de allereerste SUV presenteert die 100% van zijn merk Jeep is. Ook werden er de eerste beelden gepresenteerd van de pick-up Ram 1500 BEV die in 2024 moet verschijnen.

“We zullen onze netto omzet tegen 2030 verdubbelen en de operationele marges in de handel met dubbele cijfers behouden gedurende het decennium. We zijn trots op ons rijke verleden. Het toont onze moed, ons doorzettingsvermogen en onze behendigheid. Wij voegen de ondernemersgeest toe om Dare Forward 2030 op te volgen”, zegt Carlos Tavares, CEO van Stellantis Group.

Stellantis heeft grote ambities voor zijn elektrische voertuigen. Er komt een verhoging van de batterijcapaciteit met 140 GWh tot 400 GWh. Verder wil Tavares ook tegen 2024 de technologie integreren die brandstofcellen en waterstof combineert in grote nutsbedrijven. Deze technologie zal later worden voortgezet met de integratie in bestelbussen.

Ten slotte zegt de groep “de nummer 1 te willen worden in klanttevredenheid voor onze producten en diensten in alle markten” en “ten minste 35% van de managementfuncties toe te wijzen aan vrouwen”.

Bron : Byri

Header : Stellantis

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.