Tesla heeft officieel al zijn superchargers opengesteld voor andere elektrische voertuigen in Nederland, wat betekent dat EV’s van elke fabrikant tegen betaling gebruik kunnen maken van de supercharger infrastructuur van Tesla.

In november 2021 lanceerde Tesla formeel een proefprogramma om niet-Tesla EV’s op te laden met Tesla-superchargers. Het pilotprogramma bood automobilisten in Nederland de mogelijkheid om niet-Tesla EV’s met Tesla-superchargers op te laden op tien locaties: Sassenheim, Abledorne Aust, Meirk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes en Zwolle.

Tesla.com superchargerHet project werd later uitgebreid naar andere locaties Frankrijk en Noorwegen. Deze plannen zijn echter nog beperkt. Tesla maakte eerder vandaag bekend dat de Netherlands Superchargers vanaf nu beschikbaar zijn voor elke niet-Tesla EV.

Volgens de kaart van de supercharger, Tesla heeft 54 ​​superchargers in Nederland, Al zijn niet alle locaties open. Tesla heeft nieuwe vestigingen in Almere, Amsterdam, Bergen op Zoom, Den Bosch, Deventer, Groningen, Haalem, Houten, Maastricht, Nederweert, Ridderkerk, Roermond, Roosendaal, Schiemdam, Spier, Urecht, Zoetermeet, Zurichmeet.

Tesla’s grootste oplaadinfrastructuur is de sterkste ter wereld en werd onlangs beoordeeld als het op één na beste oplaadproject in de Verenigde Staten. Tesla heeft wereldwijd 30.000 oplaadpunten.

Het pilotprogramma is momenteel actief in Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland en België.

Tesla Supercharger

Tesla zegt ook dat de sites elders zullen worden geopend, maar hun status zal afhangen van de beschikbaarheid van het voertuig. “We beginnen met het aantal geselecteerde sites, zodat we de ervaring kunnen beoordelen, congestie kunnen volgen en feedback kunnen evalueren voordat we uitbreiden. Toekomstige sites zullen alleen openstaan ​​voor niet-Tesla-voertuigen als er capaciteit is”, aldus het bedrijf op zijn website.

Bron : Lonradio    Auteur : Rudi Bunshoek

Header / Foto’s : TESLA

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.