VW-CEO DIESS ZIET APPLE ALS POTENTIEEL STERKE CONCURRENT

Volkswagen Group-topman Herbert Diess houdt er rekening mee dat Apple een grote speler wordt in de auto-industrie. Deze week werd bekend dat de techgigant waarschijnlijk toch met een eigen auto komt.

Zo vlak voor het einde van het jaar is er nog groot nieuws; Apple komt namelijk waarschijnlijk toch met een eigen auto. In 2024 hoopt het bedrijf die naar verluidt klaar te hebben. Een elektrische auto, hoe kan het tegenwoordig ook anders, die zich autonoom voortbeweegt. Waarschijnlijk een auto die gericht is op autodelen en moderne mobiliteit in stedelijk gebied. Dat we dit vooruitzicht serieus moeten nemen, staat volgens Volkswagen-topman Herbert Diess als een paal boven water. Dat blijkt wel uit zijn reactie op dit nieuws, op zijn persoonlijke LinkedIn-pagina.

Diess verwacht dat Apple een belangrijke rol kan gaan spelen: “We kijken uit naar nieuwe concurrenten die de transitie van onze industrie kunnen versnellen en nieuwe technologieën met zich meebrengen. De enorme waarde en de vrijwel onbegrensde financiële mogelijkheden (van Apple, red.) boezemen respect in. Dit wordt echt een uitdager, met dimensies die voor onze industrie ongekend zijn.” Diess verwijst daarbij naar Toyota en stelt in zekere zin dat Apple wel eens van een andere orde kan zijn.

Überhaupt ziet Diess traditionele concurrenten niet als de grootsten van de toekomst: “Ik zei het al eens eerder: het meest waardevolle bedrijf van de wereld wordt een mobiliteitsbedrijf. Dat kan Tesla, Apple of Volkswagen worden.” Voor Diess is het dan ook helder dat ‘zijn’ Volkswagen sterk moet inzetten op nieuwe vormen van mobiliteit om die trein niet te missen. Een visie die hem binnen het concern onlangs nog in een penibele situatie leek te brengen. Uiteindelijk mocht hij toch aanblijven als topman.

Bronvermelding : Autoweek

Joas van Wingerden

Fotos’s : Volkswagen Newsroom

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®