Het gonst al dagenlang van de geruchten rond het aankomende Autosalon. Dat zou mogelijks afgelast worden door het afhaken van grote spelers zoals de VW-Groep en Stellantis. Organisator Febiac geeft nu eindelijk groen licht!

Na de afgeblazen editie van 2021 groeide in de voorbije dagen ook de onzekerheid over de Brussels Motor Show van 2022. Boosdoener zou deze keer niet de coronapandemie zijn maar wel het wegblijven van een aantal van de belangrijkste aanwezigen. D’Ieteren, importeur van de Volkswagen-groep, en Stellantis, moederhuis van onder andere Peugeot, Fiat en Opel, zouden namelijk geen zin meer hebben om op het Salon te gaan staan.

MET OF ZONDER D’IETEREN

Febiac, de organisator van het Autosalon, brengt nu eindelijk licht aan het einde van de automobiele tunnel. De Brussels Motor Show van 2022 zal doorgaan, maar naar alle waarschijnlijkheid zonder D’Ieteren en dus de Volkswagen-groep. De Stellantis-merken zullen daarentegen wel vertegenwoordigd zijn, net als heel wat andere giganten zoals Renault, het Toyota-concern, Hyundai en de BMW-groep.

Van 14 tot 23 januari 2022 kan je dus als vanouds terecht op de Brussels Motor Show. Die vindt plaats in de Heizelpaleizen van Brussels Expo, al kunnen we door de afwezigheid van de VW-groep nog niet zeggen hoeveel paleizen dat deze keer zullen zijn.

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : Autosalon