Diks - elektrische auto verzekering

Elektrische auto verzekeren

 

Een elektrische auto wil je natuurlijk ook goed verzekeren. Buiten dat het feit dat het in Nederland gewoon verplicht is om als autobezitter een wettelijke autoverzekering af te sluiten is het raadzaam om te overwegen je auto ook te verzekeren voor andere schade dan toegebracht aan een ander.

Heel veel verzekeraars maken geen onderscheid tussen een gewone wagen op brandstof en een elektrische wagen  Toch zijn er in de praktijk toch heel wat verschillen.

Met het overstappen naar een verkering van een elektrische auto kan de opgebouwde no-claim korting gewoon worden meegenomen.

Omdat een all-risk verzekering gebaseerd is op de catalogus waarde van de auto en elektrische auto’s vaak een hogere waarde vertegenwoordigen kan het zijn dat de premie voor de verzekering hoger wordt. Daarnaast is het ons opgevallen dat veel maatschappijen evengoed een hogere premie hanteren voor een elektrisch auto ten opzichte van een brandstof auto.

Het is zeker de moeite waard om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

 

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

Elektrische auto verzekeren

 

Het aanbod van verzekeringsmaatschappijen voor het verzekeren van een elektrische auto wordt steeds groter. Hieronder een greep van de autoverzekeraars in willekeurige volgorde.

EV-VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN

EV-Nieuws