Leaseoffertes elektrische autoWaar moet je op letten bij het vergelijken van een leaseofferte?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een leaseofferte vergelijkt. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de looptijd van de lease. Dit is de periode waarover je de auto leaset. Meestal kun je kiezen uit een aantal verschillende looptijden, zoals 24, 36 of 48 maanden. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten, maar hou er rekening mee dat je wel langer vast zit aan het leasecontract.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kilometragevergoeding. Dit is het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden zonder extra kosten te maken. Als je meer kilometers rijdt, zullen er extra kosten in rekening gebracht worden. Kijk dus goed naar hoeveel kilometers je per jaar denkt te rijden en of de kilometragevergoeding daarbij past.

Leaseoffertes vergelijkenJeep Avenger (Image Stellantis Media)

Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de afleverkosten en de borg. De afleverkosten zijn de kosten die je moet betalen voor het afleveren van de auto, terwijl de borg is het bedrag dat je moet betalen als zekerheid. Dit bedrag krijg je terug wanneer je het leasecontract beëindigt, mits de auto in goede staat is en je geen andere kosten hebt gemaakt.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van het leasecontract. Kijk goed naar de voorwaarden om te zien of deze passen bij wat je zoekt. Bijvoorbeeld, kijk naar de voorwaarden rondom het ombouwen van de auto of het achterlaten van de auto bij een garage. Het is belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest voordat jij of je werkgever een leasecontract afsluit.

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

EV-Nieuws