Wat bepaald de leaseprijs van een elektrische auto?

De leaseprijs van een leaseauto is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is de aanschafprijs van de auto een belangrijke factor. Hoe duurder de auto is, hoe hoger de leaseprijs zal zijn. Dus hoe meer opties je kiest, de hoger de maandelijkse leaseprijs.

Daarnaast speelt ook de looptijd van het leasecontract een rol. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten, maar hou er rekening mee dat je wel langer vast zit aan het leasecontract.

Verder is ook de kilometragevergoeding van belang. Dit is het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden zonder extra kosten te maken. Als je meer kilometers rijdt, zullen er extra kosten in rekening gebracht worden.

Tot slot zijn ook de afleverkosten en de borg van belang voor de leaseprijs. De afleverkosten zijn de kosten die je moet betalen voor het afleveren van de auto, terwijl de borg is het bedrag dat je moet betalen als zekerheid. Dit bedrag krijg je terug wanneer je het leasecontract beëindigt, mits de auto in goede staat is en je geen andere kosten hebt gemaakt.

Goedkoopste elektrische leaseautoVolkswagen ID.4 (Image Volkswagen Newsroom)

Al deze factoren samen bepalen de leaseprijs van een leaseauto. Het is daarom belangrijk om deze factoren goed te vergelijken wanneer je een leaseauto gaat kiezen.

 

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

EV-Nieuws