Volkswagen – Rivian investment

Volkswagen Groep, met goedkeuring van de Raad van Commissarissen, is van plan $1 miljard te investeren in Rivian, via een schriftelijke overeenkomst en onvoorwaardelijke toezeggingen Dit zal een gestructureerd aandeelhouderschap opleveren op basis van de gemiddelde aandelenprijzen van Rivian.

Volkswagen Rivian

(Image: EV inFocus)

Daarnaast zullen Volkswagen en Rivian een joint venture oprichten voor de ontwikkeling van nieuwe elektrische/elektronische (E/E) architectuur voor elektrische voertuigen. Beide bedrijven zullen elk 50% van de aandelen bezitten. De samenwerking biedt Volkswagen toegang tot Rivian’s E/E-architectuur technologie, maar de joint venture moet nog technische en regelgevende goedkeuringen verkrijgen.

Volkswagen wil tot 2026 nog eens $4 miljard investeren in Rivian en de joint venture, waaronder twee investeringen van $1 miljard in 2025 en 2026, afhankelijk van specifieke mijlpalen. Bovendien zal Volkswagen $1 miljard investeren in de joint venture bij de oprichting in 2024 en $1 miljard verstrekken als lening in 2026.

Met deze strategie kan Volkswagen tegen 2026 in totaal $5 miljard investeren, waarvan $2 miljard mogelijk in 2024. Hierdoor heeft Volkswagen zijn financiële prognose voor 2024 aangepast, met een verwachte netto kasstroom tussen €2,5 miljard en €4,5 miljard, en een netto liquiditeit tussen €37 miljard en €39 miljard.

Bronvermelding : Volkswagen News / Coverager

Header : Rivian R3X – Rivian.com

EVTrader® – Gespecialiseerd in het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.