Het kopen van een tweedehands elektrische auto is nu echt een slimme zet! Hier is waarom het zo’n goed idee is, vooral vanwege die leasebakken uit 2019 die op de markt komen.

Meer keuze door leaseauto’s

Meer auto’s om uit te kiezen: Veel elektrische auto’s worden eerst geleasd en als die leaseperiode eindigt, komen ze op de tweedehandsmarkt. Dat betekent meer keuze uit relatief nieuwe en goed onderhouden elektrische auto’s voor jou.

Ze zijn goed bijgehouden: Leaseauto’s krijgen meestal goed onderhoud, omdat de leasebedrijven daar op letten. Dus als je een tweedehands elektrische auto koopt, kun je er vaak vanuit gaan dat deze in topstaat is.

Het kost minder

Minder betalen: Een tweedehands elektrische auto is een stuk goedkoper dan een nieuwe. Dit maakt de overstap naar elektrisch rijden een stuk betaalbaarder.Extra voordeeltjes: Veel plekken bieden subsidies of belastingvoordelen voor het kopen van elektrische auto’s, ook als ze tweedehands zijn. Plus, je bespaart op wegenbelasting en bpm.

Technologie die staat als een huis

Betrouwbare batterijen: De technologie, vooral voor de batterijen, wordt steeds beter. Moderne elektrische auto’s gaan langer mee en kunnen verder rijden op een lading. Dat maakt tweedehands elektrische auto’s nog aantrekkelijker. Snel opladen: Er komen steeds meer plekken bij waar je je auto snel kunt opladen. Handig en het maakt elektrisch rijden een stuk makkelijker.

Goed voor de planeet

Milieuvriendelijk: Door een tweedehands elektrische auto te kiezen, help je mee aan minder CO2-uitstoot en minder afhankelijkheid van olie en gas. Plus, elektrische auto’s zijn over hun hele levensduur gezien beter voor het milieu.

Klaar voor de toekomst

Slimme keuze: Met alle aandacht voor het klimaat en nieuwe regels die eraan komen, zijn elektrische auto’s een slimme keuze voor de toekomst. Er komen zelfs plekken waar je straks geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer mag kopen.

Een hechte gemeenschap

Ervaringen delen: Er is een hele community van mensen die elektrisch rijden. Online kun je allerlei tips en adviezen vinden. Superhandig als je net begint met elektrisch rijden. Kortom, door het grotere aanbod, de financiële voordelen, de vooruitgang in technologie, het milieuvriendelijke aspect, de toekomstbestendigheid, en de ondersteuning vanuit de gemeenschap is het nu echt een topmoment om voor een tweedehands elektrische auto te gaan. Het is een slimme, duurzame, en praktische keuze voor iedereen die overweegt de stap naar elektrisch rijden te maken.

EV-Nieuws