Leasevormen voor elektrische motorfiets

Er zijn verschillende leasevormen waarmee je een elektrische motorfiets kunt leasen. De meest voorkomende vormen zijn:

Harley-Davidson LiveWire - elektrische motorfiets

LiveWire (Image Harley-Davidson)

  • Financial lease: bij deze leasevorm betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de motorfiets. Aan het einde van de leaseperiode kun je de motorfiets kopen voor een afgesproken prijs of de lease verlengen.
  • Operationele lease: bij deze leasevorm betaal je een bedrag per maand voor het gebruik van de motorfiets, plus eventuele extra kosten zoals verzekering en onderhoud. Aan het einde van de leaseperiode geeft je de motorfiets terug aan de leasemaatschappij.
  • Private lease: bij deze leasevorm betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de motorfiets, inclusief verzekering, onderhoud en eventuele andere kosten. Aan het einde van de leaseperiode geeft je de motorfiets terug aan de leasemaatschappij en kun je een nieuwe motorfiets leasen.

De verschillen tussen deze leasevormen zitten vooral in de verantwoordelijkheden en kosten die erbij komen kijken. Bij financial lease ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de motorfiets, en aan het einde van de leaseperiode moet je een afgesproken bedrag betalen om de motorfiets te kopen. Bij operationele lease zijn deze kosten inbegrepen in je maandelijkse betaling, maar ben je niet de eigenaar van de motor.

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische motorfietsen.

EV-Nieuws