THE E-FUTURE STARTS HERE

Ferrari-e-building

(Image: Ferrari-e-building – ferrari.com)

  • Ferrari zet de vaart erin met zijn eerste elektrische voertuig.
  • De Italiaanse autofabrikant zal deze baanbrekende auto bouwen in een gloednieuwe fabriek, speciaal gebouwd in Maranello.
  • Toegewijd aan duurzaamheid streeft Ferrari ernaar om het grootste deel van de fabriek te voorzien van hernieuwbare bronnen.

Ferrari schakelt over met een aanzienlijke fabrieksuitbreiding, gewijd aan zijn eerste elektrische auto. Dit “e-gebouw” is een productie-krachtpatser waar zowel elektrische als traditionele auto-onderdelen worden gemaakt, zoals motoren, accu’s en hybride systemen. Volgens Ferrari stelt deze flexibiliteit hen in staat zich aan te passen aan de consumentenvraag naar benzine-, hybride- of elektrische voertuigen.

 

 

Ferrari elektrificeert met een milieubewuste fabriek

Ferrari e-building production

(Image: Ferrari e-building production – ferrari.com)

Ferrari maakt zich klaar voor zijn elektrische toekomst met een speciale fabrieksuitbreiding in Maranello. Dit “e-gebouw” is niet alleen voor elektrische voertuigen; het is een productiecentrum voor alles wat met auto’s te maken heeft, zoals motoren, accu’s en hybride systemen. Deze flexibiliteit stelt hen in staat zich aan te passen aan de consumentenvraag naar benzine-, hybride- of elektrische voertuigen.

Maar Ferrari richt zich niet alleen op prestaties – duurzaamheid is cruciaal. Het doel is dat het hele gebouw wordt aangedreven door hernieuwbare energie, inclusief 3.000 zonnepanelen op het dak die 1,3 megawatt opwekken. De faciliteit herwint zelfs meer dan 60% van de energie die wordt gebruikt bij testen voor hergebruik! Ze minimaliseren hun ecologische voetafdruk verder met regenwateropvang en minimale verstoring van de omgeving. Gelegen op her-ontwikkeld land nabij hun bestaande campus, vervangt het “e-gebouw” oudere structuren, wat Ferrari’s inzet voor een groenere toekomst aantoont.

Ferrari maakt een einde aan de scepsis over elektrische voertuigen en versnelt naar een elektrische toekomst.

Ferrari production site

(Image: Ferrari production site – ferrari.com)

Hun eerste elektrische voertuig, met een prijskaartje van meer dan $500k, komt in 2025 op de markt. Een gloednieuwe fabriek in Maranello, het “e-gebouw”, zal de ecologisch verantwoorde geboorteplaats zijn. Dit gebouw is niet alleen voor elektrische voertuigen; het is een flexibele haven voor benzine-, hybride- en elektrische onderdelen. Duurzaamheid staat voorop met hernieuwbare energie, regenwateropvang en minimale milieubelasting. Samenwerkend met SK On voor batterijen, ontwikkelt Ferrari zijn eigen elektrische technologie, waarmee ze laten zien dat ze volledig inzetten op de toekomst van elektrische luxe.

 

 

 

 

 

 

Header, afbeeldingen en bronvermelding : Ferrari.com

EVTrader® – Gespecialiseerd in het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.