Overweeg je een elektrische auto te kopen?

 

Wij helpen U graag op weg!

 

TERMEN OM TE ONTHOUDEN

Handig bij zoeken en vergelijken

Naast de gebruikelijke zaken, die je voor iedere auto tegen komt, zoals hoeveel deuren, carrosserie, en wat er verder nog allemaal bij zit, heb je voor een elektrische auto een aantal specifieke zaken die alleen voor dit soort auto’s geldt, maar die belangrijk zijn om een juiste keuze te kunnen maken.

Hiernaast staan een aantal termen verklaard die specifiek gebruikt worden bij elektrische auto’s.

Overweeg je een elektrische auto te kopen?

01. Actieradius /Bereik

Hoe ver je kunt rijden op een volle accu/batterij. Opgave fabriek/ Uitgedrukt in km

02. Verbruik

Het aantal kilometer dat per energiehoeveelheid gereden kan worden. Bij een elektrisch voertuig wordt het verbruik uitgedrukt in het aantal kWh dat nodig is om 100 kilometer te rijden. Uitgedrukt in kWh/km

03. ACCU/Batterij capaciteit

Hoe hoger de capaciteit van de accu hoe verder je (in principe) met een volgeladen kunt rijden. Dit hangt ook af van rijgedrag en zwaarte auto, net als met fossiele brandstof.

04. C02 uitstoot

CO2-uitstoot of CO2-emissie is het vrijkomen van koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer. CO2-uitstoot vindt plaats door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals olie, kolen en aardgas. Uitgedrukt in g/km

05. Laadaansluiting

Type 1 (Yazaki – SAE J1772) Alleen nog tweedehands. Type 2 (Mennekes – IEC 62196) Alle nieuwe volledig elektrische auto’s in EU.

06. Decelereren

Dit is het vertragen van het voertuig door bijvoorbeeld gas loslaten en/of afremmen door het rempedaal in te drukken. Daarom is er aan ’n 100% elektrische auto veel minder onderhoud aan de remmen.

07. Lithium-Ion batterij

Het type oplaadbare batterij dat het meest wordt gebruikt in elektrische auto’s.

08. Zero-emissie

Omdat een elektrische auto geen uitlaat heeft en geen schadelijke stoffen uitstoot, wordt er ook wel gezegd dat een elektrische auto zero emissie heeft, oftewel geen uitstoot.

 

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

Overweeg je een elektrische auto te kopen?

EV-Nieuws