Afb.  Dacia Spring (Renault Group)

100 EURO/MAAND OM ELEKTRISCH TE RIJDEN: DE CONTOUREN VAN DE TOEKOMST “MACRON LEASING”

Tijdens zijn eerste toespraak als kandidaat stelde Emmanuel Macron voor om een ​​leasemechanisme voor elektrische auto’s op te zetten. Zoveel mogelijk mensen toegang geven tot de elektrische auto is een van de voorstellen van kandidaat Emmanuel Macron. Tijdens zijn eerste grote campagnetoespraak in Aubervilliers (Seine-Saint-Denis) afgelopen donderdag, deed Emmanuel Macron het voorstel om “leasemechanismen” in te voeren om de meest bescheiden huishoudens te ondersteunen zodat ze de overstap naar een elektrische auto kunnen maken.

“We zullen een betaalbaar aanbod van elektrische voertuigen inzetten. In de afgelopen vijf jaar hebben we een miljoen Franse mannen en vrouwen vergezeld om van voertuig te veranderen, legde de kandidaat van La République en Marche uit. Op basis hiervan zullen we dingen versterken in met name door het opzetten van leasingmechanismen om de meest bescheiden huishoudens te ondersteunen, zodat ze de overstap kunnen maken van hun voertuig, waardoor ze minder hoeven te verbruiken, wat goed is voor de koopkracht en ‘minder CO2 uitstoten’. .

De president wil ook een 100% Franse ontwikkelingsindustrie voor elektrische auto’s opbouwen.

Nieuwe elektrische auto’s nog te duur

Ondanks een opgeblazen bonus van 6.000 euro tot eind juni 2022, de mogelijkheid tot het toevoegen van een bonus en een ombouwbonus, zijn de prijzen van nieuwe elektrische auto’s voor veel huishoudens nog steeds te hoog. Een toetredingsdrempel die met name het succes verklaart van Dacia’s elektrische auto , de Spring , die, na aftrek van de bonus, vóór de bonus voor 16.800 euro wordt verkocht.

Er werden weinig details gegeven over dit door Emmanuel Macron genoemde leasingmechanisme. In Les Echos deze woensdag, waar dit nieuwe apparaat al werd genoemd, moet dit langetermijnverhuursysteem ” zich richten op werknemers met weinig middelen en die gedwongen zijn hun auto te gebruiken om naar het werk te gaan, bij gebrek aan openbaar vervoer”.

Bron : BFM Business

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.