Genesis heeft de eerste afbeeldingen verspreid van de GV60, het eerste volledig elektrische model van het merk. Het is een cross-over op een specifiek platform.

Genesis GV60 elektrische auto

Genesis, het premiummerk van Hyundai, heeft zijn eerste elektrische model onthuld: de GV60 , een cross-over ontwikkeld op het elektrische platform van de groep, dat al wordt gebruikt door de Ioniq 5 en Kia EV6. Maar qua design wil de GV60 atletischer zijn dan die Koreaanse merken.

Athletic Elegance

Bij Genesis werkt de naamgeving van modellen met letters – G voor berline, GV voor SUV’s en cross-overs – en cijfers. Hoe lager het cijfer, des te atletischer het design, terwijl bij een hoger cijfer een elegant model past.

In het kader van de GV60 gaat het om het laagste cijfer dat ooit binnen het Genesis-gamma is gebruikt, dus moet hij met het meest atletische design uitpakken. Het radiatorrooster behoudt de kenmerkende vorm, maar omdat dit een elektrische auto is verhuist het naar de bumper en komt er een gesloten vlak tussen de koplampen met de merk typische dubbele horizontale lijn. De schelpvormige motorkap loopt door tot de wielkasten in grijze kunststof, terwijl de lip onderaan de voorbumper, de onderkant van het koetswerk en de onderste rand van de achterbumper in dezelfde kleur zijn uitgevoerd om een gordellijn onderaan de auto te creëren.

Genesis GV60 elektrische auto

De buitenspiegels zijn door smallere camera’s vervangen. Die zijn net zoals de A- en B-stijlen volledig zwart zodat ze in de massa versmelten, waardoor het dak lijkt te zweven. De lage gordellijn van de zijruiten klimt achteraan plots omhoog voor meer dynamiek. Het gewelfde dak vertoont een uitgesproken helling ter hoogte van de kofferklep, wat de sportieve kant van de GV60 moet versterken. Een origineel gevormde chroomstrip zoomt de glasoppervlakken langs boven af.

Achteraan wil de kont eenvoudig zijn, gekenmerkt door dubbele horizontale lichtblokken aan elke kant als antwoord op de koplampen. Een spoiler brengt onderaan de achterruit een vleugje sportiviteit en integreert het brede derde remlicht.

Genesis GV60 elektrische auto

Digitaal interieur

Het interieur is heel horizontaal getekend, met een groot scherm dat dienstdoet als dashboard en infotainmentcentrale. Onder de strip op het dashboard is een module met fysieke knoppen geplaatst voor de bediening van de klimaatregeling. De massieve, zelfstandige middenconsole huisvest de draaiknop voor de bediening van het infotainmentsysteem en de transparante bol Crystal Sphere waarmee je de verhouding van de ‘versnellingsbak’ kan kiezen.

Het stuurwiel met twee horizontale spaken herneemt de klassieke bedieningsknoppen (telefoon, radio enzovoort) en heeft ook een startknop. Op elk van de deurpanelen staat een scherm voor de beelden van de buitencamera’s.

Technische gegevens over de aandrijflijnen of de batterijen zijn nog onbekend, net zoals de afmetingen van het model.

Bronvermelding : AutoGids.be

Header / Foto’s : Genesis

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®