KIA EV3 introductie

Kia heeft een nieuwe toevoeging aan zijn EV-reeks. De Kia EV3 wordt gepositioneerd als het instapmodel van het moment, maar ondanks zijn relatief compacte formaat, beschikt hij over een indrukwekkend grote batterij!

KIA EV3 - elektrische SUV

(Image Kia EV3 – KIA.com)

Als het aan Kia ligt, zal binnenkort bijna het hele gamma beginnen met de letters EV. Na de EV6 en EV9 zullen we binnenkort ook de EV4 en EV5 zien verschijnen, en zonder twijfel zijn ook de EV2, EV7 en EV8 in ontwikkeling. Maar nu is het eerst tijd voor de EV3.

De Kia EV3 betreedt het drukbevolkte segment van compacte elektrische crossovers, waar hij zal concurreren met modellen zoals de Peugeot e-2008, Jeep Avenger, Alfa Romeo Junior, MG ZS EV en Volvo EX30, om er maar een paar te noemen. De EV3 staat voor de uitdaging om het indrukwekkende ontwerp van de grotere EV9 te vertalen naar een korter koetswerk van 4,3 meter.

Het resultaat is een verrassende mix van scherpe en afgeronde lijnen. De voorkant oogt fris en minimalistisch, terwijl de achterkant compact en levendig is. De achterste deurklinken zijn verborgen in de C-stijl, die naadloos overgaat in de achterste “ninjalichten” met een zwarte accentlijn. Let ook op hoe compact het achterste raam is, geweldig voor het ontwerp, maar misschien minder voor het zicht naar achteren.

KIA EV3 - elektrische SUV

(Image Kia EV3 – KIA.com)

Binnenin laat de Kia EV3 meteen zijn verwantschap met de EV9 zien door zijn doordachte – zij het soms wat klinische – interieur. De EV3 pronkt met een indrukwekkend 30-inch display verdeeld over drie aparte schermen op het dashboard. Er is een overvloed aan gerecyclede materialen die visueel geen afbreuk doen aan de kwaliteit. De voorstoelen zijn uitstekend, maar achterin merk je dat dit de kleinste EV van Kia is. Gelukkig zorgen de royale wielbasis van 2,7 meter ervoor dat je zeker niet met je knieën in je nek zit, zoals bij sommige andere concurrenten. Bovendien is de koffer opvallend ruim. Met 460 liter (maximaal 1.250 liter) overtreft hij moeiteloos modellen zoals de Volkswagen ID.3. De voorkant heeft een ‘frunk’ van 25 liter, hoewel je die waarschijnlijk in de praktijk nooit zult gebruiken.

2 accupakketten voor de Kia EV3

Kia biedt de EV3 aan met twee keuzes voor het accupakket: een standaard 58 kWh en een Long Range variant van 81 kWh. Voor het 58 kWh accupakket wordt de geschatte actieradius op 400 kilometer gesteld, terwijl Kia voor het grotere Long Range accupakket een indrukwekkende WLTP-actieradius van maar liefst 600 kilometer aangeeft. Er zijn ook geruchten over een AWD-versie die mogelijk in ontwikkeling is. Kia heeft nog geen exacte prijzen vrijgegeven, maar men verwacht dat de basisversie ergens boven de €30.000 zal beginnen.

Dit jaar zal de Kia EV3 worden uitgebracht. EV-rijders hebben opnieuw iets om naar uit te kijken!

Kia EV3 movie by Autofans

Bronvermelding : Kia / Autofans

Afbeelding en Header : kia.com

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.