Lancia Ypsilon

Recentelijk heeft Lancia zijn debuut gemaakt in een nieuw tijdperk met de introductie van zijn allereerste model: de Ypsilon. Deze elegante hatchback combineert compactheid met klasse en is verkrijgbaar in twee varianten: volledig elektrisch en als benzine mild-hybride.

Zes Lancia dealers in Nederland

Lancia zet zijn eerder aangekondigde expansie buiten Italië voort en Nederland krijgt zes nieuwe vestigingen. De Nederlandse dealers zijn : Janssen van Kouwen in Amsterdam, Zeeuw & Zeeuw in Zwijndrecht, Riva in Den Haag, Henri & Herman in Bilthoven, Emil Frey in Eindhoven en Broekhuis in Zwolle.

Lancia Ypsilon

(Image Lancia Ypsilon – Lancia.com)

Met de integratie van moederbedrijf FCA in het machtige Stellantis-concern staat de herintroductie van Lancia in verschillende landen hoog op de prioriteitenlijst. Vanaf de eerste helft van 2024 zal Lancia haar intrede maken in Europa met een netwerk van meer dan 70 nieuwe dealers, verspreid over evenzoveel grote steden. Het is aannemelijk dat het merk gebruik zal maken van bestaande technologieën, daar de Ypsilon technisch verwant is aan modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa.

De huidige Ypsilon werd geïntroduceerd in 2011 en heeft sindsdien verschillende facelifts en updates ondergaan. Ondanks haar leeftijd blijft ze buitengewoon geliefd in Italië. Sinds 2015 is Italië het enige land waar Lancia actief is, en zelfs daar concentreert het merk zich uitsluitend op dit ene model.

De komende jaren heeft Lancia plannen om maar liefst drie geheel nieuwe auto’s (Ypsilon, Gamma en Delta) te introduceren in minstens zes Europese landen. Dit is een opmerkelijke stap vooruit voor een merk dat de afgelopen tien jaar slechts één verouderd model aanbood, en dat nog alleen in de thuismarkt Italië.

 

Bronvermelding en header : Lancia.com

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.