Elektrische auto kopen?

Wat is de beste elektrische auto? Daar kan je alleen zelf antwoord op geven. Door jou meer inzicht te geven in de markt, gaan wij jou helpen met het maken van de beste keuze.

 

De beste elektrische autoHyundai Ioniq 5 (Image Hyundai)

De Plug-In Hybride versus volledig elektrische auto.

Wij zien een trend dat auto’s met een brandstofmotor zijn waarde binnen enkele jaren versneld zal verliezen. Dit geldt ook voor de Plug-In Hybride. Wil je op den duur jouw auto weer kunnen verkopen, kies dan voor een elektrische auto.

Occasion versus nieuwe elektrische auto

Een occasion via de dealer is een veilige aankoop. Belangrijk om te controleren is of de accu nog onder de garantie valt. De kwaliteit van de accu verschilt per merk, maar over het algemeen kan je stellen dat een accu langer meegaat dan een brandstofmotor.

Chinese merken en modellen versus Europese en Amerikaanse

Net zoals in de jaren tachtig met Japanse merken, zien we nu de opkomst van Chinese merken. De Chinese merken zijn over het algemeen beter betaalbaar. Interessant detail is dat China veruit de meeste elektrische auto merken en modellen kent. Slechts een klein deel daarvan is nu te koop in Europa en ontvangen goede reviews. Dat komt onder andere omdat China ook de meeste batterij fabrieken kent. Chinese merken die je in Europa kan rijden zijn BYD, Xpeng en NIO. Als we kijken naar Amerikaanse merken is Tesla het meest populair. In maart 2022 verkocht Tesla in Noorwegen meer auto’s dan alle Volkswagen auto’s bij elkaar opgeteld. Daarbij opende Tesla in dezelfde maand hun fabriek in Berlijn. Hier wordt de nieuwe generatie Model Y geproduceerd waarvan het chassis merendeels wordt geperst en met een ‘structural battery’ aan elkaar wordt bevestigd. Deze technologie maakt de Model Y nog efficiënter dan dat die al was.

 

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

 

 

De beste elektrische autoXpeng P5 (Image Xpeng Netherlands)

EV-Nieuws