Financial lease of Operational lease?

Operational lease en financial lease zijn twee verschillende manieren om een voertuig of andere zakelijke activa te huren of te leasen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de manier waarop de verantwoordelijkheid voor het voertuig of de activa wordt verdeeld tussen de verhuurder en de huurder.

Bij een operational lease wordt het voertuig of de activa verhuurd door een verhuurder aan een huurder voor een bepaalde periode. Tijdens deze periode is de verhuurder verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties van het voertuig of de activa, en de huurder betaalt een vast maandelijks bedrag voor het gebruik van het voertuig of de activa. Aan het einde van de leaseperiode kan de huurder het voertuig of de activa teruggeven aan de verhuurder of, tegen een extra vergoeding, de lease verlengen.

Bij een financial lease wordt het voertuig of de activa ook verhuurd door een verhuurder aan een huurder voor een bepaalde periode. Echter, in dit geval is de huurder verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties van het voertuig of de activa. De huurder betaalt daarnaast een vast maandelijks bedrag aan de verhuurder, en aan het einde van de leaseperiode kan de huurder het voertuig of de activa kopen voor een bepaald bedrag.

In samenvatting: bij een operational lease is de verhuurder verantwoordelijk voor het onderhoud van het voertuig of de activa, terwijl bij een financial lease de huurder dat is. Bij een operational lease kan de huurder het voertuig of de activa teruggeven aan de verhuurder aan het einde van de leaseperiode, terwijl bij een financial lease de huurder het voertuig of de activa kan kopen.

EV-Nieuws