Er is concurrentie op komst voor Tesla.

De Amerikaanse autofabrikant heroverde met de Model S Plaid weliswaar weer het baanrecord op de Nürburgring maar heeft niet langer de grootste actieradius in handen. De EPA-range van de Lucid Air is bekendgemaakt en deze bedraagt, omgerekend naar de WLTP-norm, maar liefst ruim 1000 kilometer. Een stuk meer dan de Tesla Model S haalt.

NIEUW RECORD

De officiële EPA-actieradius bedraagt 520 mijl, omgerekend 832 kilometer. Volgens onderzoek van InsideEVs.com, die de EPA- En WLTP-actieradius van meerdere EV’s vergeleek, mag je dat nog met een factor van 1,12 vermenigvuldigen om de geschatte WLTP-actieradius te berekenen. En die blijkt dus 1013 kilometer te zijn. De Lucid Air is al de eerste productie-EV die een EPA-range van meer dan 500 mijl haalt. Als de geschatte WLTP-actieradius klopt, is het ook de eerste productie-EV die meer dan 1.000 kilometer haalt dan is dat een nieuw record, waarvoor hulde.

Lucid Air - elektrische auto

De Lucid Air haalt die enorme actieradius door de combinatie van een enorm hoge efficiëntie en een fors 113 kWh accupakket. Men heeft buitengewoon veel aandacht aan de aerodynamica geschonken (cw-waarde 0,31) en ook de gehele aandrijflijn verregaand geoptimaliseerd. Ook het geavanceerde 900-volt systeem draagt bij aan de buitengewoon grote actieradius.

TOONAANGEVENDE TECHNOLOGIE

Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid Motors: “Ik ben zeer verheugd dat onze Lucid Air Dream Edition Range door de EPA officieel is geaccrediteerd met een actieradius van 520 mijl, een cijfer dat volgens mij een nieuw record is voor een EV. Van cruciaal belang is dat deze mijlpaal is bereikt door Lucid’s toonaangevende, eigen EV-technologie, niet door simpelweg een extra groot accupakket te installeren. Onze beproefde 900V batterij- en BMS-technologie, onze geminiaturiseerde aandrijfeenheden, gekoppeld aan onze Wunderbox-technologie geven de Lucid Air een ultrahoge efficiëntie, waardoor hij meer kilometers kan afleggen met minder energie. De volgende generatie EV’s is echt gearriveerd!”

Lucid Air- elektrische auto

Onderstaand een overzicht van het geschatte WLTP-bereik van de diverse uitvoeringen van de Lucid Air. Wij hebben de EPA-actieradius met 1,61 vermenigvuldigd om de mijlen naar kilometers om te rekenen, en daarna de eerder genoemde correctiefactor van 1,21 gehanteerd om het EPA-bereik naar WLTP-bereik om te rekenen. Opvallend is het grote verschil in actieradius tussen de 19- en 21-wielen. Dat scheelt soms bijna 100 km.

Lucid Air Dream Edition Performance
Met 19-inch wielen 918 km
Met 21-inch wielen 879 km
 
Lucid Air Dream Edition Touring
  Met 19-inch wielen 1.005 km
  Met 21-inch wielen 914 km
 
Lucid Air Dream Edition Range
  Met 19-inch wielen 1.013 km
  Met 21-inch wielen 937 km

Lucis Air= elektrische auto

Bronvermelding : Elektrischeauto           Auteur : Bas van der Weerd

Header / foto’s : Lucid Motors

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®