EVEN SCHRIKKEN: POLESTAR 5 NU AL TE ZIEN IN DOCUMENTAIRE VIDEO

 

Polestar 5 - elektrsiche autoDe marketingafdeling van Polestar laat er geen gras over groeien. Hun Polestar 5 komt pas binnen een dikke twee jaar op de markt maar ze laten het model — alweer — in relatief afgewerkte vorm zien. Dat doen ze in het derde deel van hun documentaire die de ontwikkeling van het model in beeld brengt.

 

Polestar 5 - electric carDe onthulling van een nieuwe auto verloopt doorgaans volgens doordachte, opbouwende stapjes. Eerst krijgen we een naam te horen en iets later volgt hier en daar een plaagplaatje van een detail van de auto. Misschien krijgen we tussendoor een schaduwrijk silhouet te zien of weet een gelukkige fotograaf ergens een gecamoufleerd prototype vast te leggen voor we bij de officiële onthulling, een aantal maanden voor de auto naar de dealer komt, eindelijk het eindresultaat mogen bewonderen. Bij Polestar pakken ze het precies wat anders aan, getuige de Polestar 5.

FROM CONCEPT TO CAR

Polestar Precept Die kan je namelijk nu al vanuit verschillende hoeken zien in een video die Polestar zelf de wereld instuurt. Daarin worden de ontwerpers van de 5 aan het woord gelaten, waarbij het natuurlijk onmogelijk was geweest om niet op zijn minst een paar flarden van de auto te tonen. Dat we de Polestar 5 zo goed als afgewerkt in beeld krijgen hadden we echter niet verwacht, al is het ook geen complete nieuwigheid: de fabrikant stuurde even geleden al een foto de wereld in van het nieuwe model met enkel nog een ontbrekende neus. Bij Polestar maken ze er ook geen geheim van dat het design van de 5 zeer nauw bij zijn Precept-studiemodel zal aanleunen, dus we kunnen ook niet zeggen dat we iets heel verrassends te zien krijgen.

Het filmpje maakt deel uit van een documentairereeks die het ontwikkelingsteam bij Polestar volgt van concept car tot productiemodel. Daarvoor dient de Polestar 5 als onderwerp, die in delen 1 en 2 enkel in zijn conceptvorm, als Precept Concept, aan bod komt. Dat is op zich al een unieke manier om een nieuw model te onthullen maar vooral de timing is verrassend. De Polestar 5 zou namelijk pas in 2024 in productie gaan, dus dan lijkt het bijzonder vroeg om er nu al mee naar buiten te komen. Maar laat dat Polestar niet tegenhouden; wij kijken graag mee.

Bronvermelding : AutoFans

Header / foto’s : Polestar

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®