Met de Leaf was Nissan één van de eerste automerken die een volwassen elektrische hatchback naar voren schoof. De derde generatie kan wel eens de verlengdraad van schouder gaan wisselen. Want de Japanners willen van de Leaf een crossover maken naar het recept van de Ariya.

Nissan IMQ

Het was niemand minder dan Europese CEO van Nissan Guillaume Cartier die het nieuwtje wist te vertellen tegenover het Britse Autocar. Volgens Cartier heeft de Leaf nog een gezonde toekomst bij het Japanse merk maar beseft het merk dat het modificeren van de carrosserie wel eens een positieve impact kan hebben op het verkoopsucces. In mensentaal: een crossover verkoopt een stuk beter dan een hatchback. Kijk maar eens in het huidige straatbeeld.

STAP VOORWAARTS

Het is dus eigenlijk een voldongen feit dat Nissan de derde generatie Leaf aan het ontwikkelen is met een crossoverkoetswerk in het achterhoofd. De voordelen zijn dan ook legio. Niet enkel de klant loopt storm voor een crossover (nu ja), ook de ingenieurs stuiten tegen een stuk minder complicaties. Want dankzij een hoger koetswerk is het een stuk makkelijker om een forse accu te verstoppen onder de wagen zonder een al te grote impact op de hoofdruimte in de auto.

Nissan IMQ Concept

Hoewel het Japanse merk nog mysterieus blijft over het uiteindelijke design is het niet ondenkbaar dat de Leaf designelementen van de Ariya zal overnemen, die andere elektrische crossover van Nissan. Technisch zullen Leaf en Ariya trouwens het gros van het DNA delen. Samen met stiefbroer Renault Mégane E-Tech. Het gaat dan over het CMF-EV-platform dat onder andere plaats kan bieden aan accu’s van 70 kWh en vloeistofgekoeld kan laden aan 130 kW. Nissan mag dan wel volop bezig zijn met de nieuwe generatie Leaf, pas tegen 2025 wordt de derde generatie verwacht.

Afbeeldingen zijn van de Nissan IMQ Concept uit 2019

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : NISSAN

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®