Wereldpremière van de Volkswagen ID. 2all-concept

Volkswagen heeft niet alleen haar ambitieuze elektrificatieplannen onthuld, maar presenteerde ook het veelbelovende conceptvoertuig de VW ID.2all.  Volkswagen is van plan de prijzen van de concurrentie te onderbieden met de aanstaande VW ID.2. en de vanafprijs zal naar verwachting net geen 25.000 euro bedragen. De kleinere elektrische auto’s zoals de Renault Zoe, Dacia Spring en Smart EQ fortwo kosten allemaal minder dan 30.000 euro. De marktintroductie staat gepland voor eind 2025, dus potentiële kopers zullen nog even geduld moeten hebben.

 

Volkswagen ID.2all - elektrische auto

Volkswagen ID.2all (Image Volkswagen Newsroom)

Met zijn vier deuren en een lengte van 4,05 meter, breedte van 1,81 meter breed en hoogte van 1,53 meter biedt deze vijfzitter comfortabele zitplaatsen voor passagiers. De achterste deurgrepen zijn subtiel verborgen in de C-stijl. Het ontwerp van de compacte VW ID.2all doet denken aan een mix van de VW Golf en VW Polo, zonder gebruik te maken van futuristische elementen of scherpe hoeken.

De eerste elektrische Volkswagen met voorwielaandrijving maakt technisch gezien gebruik van het MEB-Entry-platform, waarover al veel is gespeculeerd. Dit platform is een doorontwikkeling van het Modularen E-Antriebs-Baukastens (MEB), waarop tot nu toe alle Volkswagen ID-modellen zijn gebaseerd.

Volkswagen heeft niet bekendgemaakt in hoeverre het MEB-platform is aangepast voor het instapmodel. Het bedrijf heeft alleen aangekondigd dat de VW ID.2all is uitgerust met voorwielaandrijving, een vermogen van 226 pk heeft en in minder dan zeven seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De topsnelheid van de elektrische auto ligt met 160 km/u relatief hoog voor een voertuig van zijn grootte.

 

Volkswagen ID.2all actieradius

De conceptauto Volkswagen ID.2all belooft een maximale actieradius van 450 kilometer. Bovendien is het opladen van 10% tot 80% in slechts ca. 20 minuten mogelijk dankzij de snellaadtechnologie van de Volkswagen ID.2all.

 

Volkswagen ID.2all -elektrische auto     Volkswagen ID.2all - elektrische auto     Volkswagen ID.2all - elektrische auto

 

Zeker is dat de strategie van gedeelde componenten voordelig zou moeten zijn voor klanten, met goedkopere prijzen en technologieën uit hogere voertuigsegmenten. Hieronder vallen ook extra’s die ongebruikelijk zijn voor kleine auto’s, zoals de Travel Assist voor gedeeltelijk autonoom rijden, LED-matrixverlichting of massagestoelen. Deze extra’s zullen echter waarschijnlijk niet in de geplande prijs van 25.000 euro zijn inbegrepen.

Met zijn eigenschappen en specificaties is de Volkswagen ID.2all een veelbelovend nieuwkomer in de wereld van elektrische auto’s.

Bronvermelding / afbeeldingen : Volkswagen Newsroom

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.