(*Afbeelding Het Parool)

Laadpunten in 10 grootste steden van Europa

EVMarketsReports

Charge Point Monitor | EVMarketsreports – Top 10 places with charging stations in Europe

Nederland oplaadparadijs

Nederland staat bekend als ’s werelds oplaadparadijs. Hoewel Noorwegen de meeste volledig elektrische auto’s heeft, lijkt het opladen in Nederland minder problematisch te zijn. Oslo is de stad met de meeste BEV in Europa, echter gaat het opladen daar minder makkelijk. Langs de snelwegen is dit geen probleem en Noorwegen heeft relatief veel gelijkstroomladers, zowel in de stad als langs de weg. Het nadeel van DC-laden is dat je moet wachten, of het tijdens het winkelen moet doen.

In Nederland hebben we voornamelijk stoeprandladers, bedoeld om ’s nachts op te laden. Dit is de perfecte oplossing voor degenen die geen oplaadpunt op hun eigen oprit hebben. Het merendeel van de huishoudens in Europa woont namelijk in huizen zonder een eigen oprit, wat betekent dat deze stoeprandladers ideaal zijn. Interessant genoeg heeft ongeveer 2/3 van de Nederlandse huishoudens geen eigen oprit, maar toch heeft 2/3 van de plug-in autogebruikers wel een eigen oplader. Dit kan suggereren dat het hebben van een eigen oprit een voorwaarde is voor het rijden met een Plug-In voertuig, maar het zou ook kunnen komen doordat mensen die een nieuwe auto kopen vaker in huizen met een eigen oprit gaan wonen.

Laadinfrastructuur Europa

De laadinfrastructuur in de meeste andere landen is erger dan in Nederland. In de nieuwsbrief van EVMarketsReports.com wordt hun nieuwe Charge Point Monitor aangekondigd. De nieuwsbrief en de monitor laten zien hoe slecht de laadinfrastructuur in 16 gemonitorde Europese landen is. Er is vergelijkbare informatie over EU-landen te vinden op de website van het European Alternate Fuels Observatory (EAFO), een EU-agentschap dat toezicht houdt op CNG, LNG, LPG, waterstof en elektriciteit voor transport.

Bronvermelding : Charge Point Monitor | EVMarketsreports.com

Afbeelding : Het Parool

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.