Kia EV9 GT

De langverwachte onthulling van de Kia EV9 GT staat gepland voor januari 2025. Tijdens de laatste CEO Investor Day van Kia werden ambitieuze plannen voor de komende jaren gedeeld, waaronder de lancering van de toonaangevende Kia EV9 GT.

KIA EV9 World Car of th YearKia kondigt aan dat de GT-variant wordt uitgerust met een dubbele motorconfiguratie, waardoor hij in minder dan vier seconden de 100 km/u kan bereiken. Dit belooft een indrukwekkende krachtbron te worden. Op dit moment levert het krachtigste model (GT-Line AWD) 379 pk, waardoor het exact vijf seconden duurt om de 100 km/u te bereiken. De EV9 GT lijkt dus in vier seconden naar de 100 km/u te kunnen sprinten, wat 1 seconden sneller is dan de huidige topversie.

‘World Car of the  Year”

Kia vierde reeds feest omdat de Kia EV9 bekroond werd met twee winnende titels:

  • 2024  World Car of the Year
  • 2024  World Electric Vehicle

Mr. Ho Sung Song, President en CEO bij Kia, zei: “We zijn enorm vereerd dat de EV9 van 2024 is uitgeroepen tot Wereldauto van het Jaar en Wereld Elektrisch Voertuig. Deze overwinning getuigt van onze onwrikbare toewijding om de grenzen van technologie en ontwerpexcellentie te verleggen. Het voortdurende succes van de Kia EV9 zal ons blijven stimuleren om uitzonderlijke voertuigen te blijven leveren die de rijervaring opnieuw definiëren voor klanten over de hele wereld”.

Het is nu afwachten tot januari 2025 wanneer de Kia EV9 GT wordt geïntroduceerd.

Movie : Zéér uitgebreide test van de Kia EV9 (InstaAutoVlog)

Bronvermelding en afbeeldingen : Kia Global

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.