Audi’s voornemens zijn om de winst door de transformatie naar elektrische auto’s verder op te schroeven. Dat komt door grotere aantallen, maar ook door de winstgevendheid van de EV’s zelf.

Tegenover Der Spiegel zou Audi-CEO Markus Deusmann hebben uitgesproken dat hij van Audi de grootste winstgenerator van de Volkswagen Groep wil maken. De operationele winst moet voor 2025 stijgen naar 11 procent, waar dit nu nog 5,5 procent bedraagt.

Om dat doel te bereiken, moeten er om te beginnen simpelweg meer auto’s worden verkocht. Eén miljoen meer, om precies te zijn, voor een stijging van twee miljoen nu naar drie miljoen in 2030. Daarnaast is Deusmann er volgens Automotive News Europe van overtuigd dat elektrische auto’s binnen twee tot drie jaar net zo winstgevend zullen zijn als exemplaren met een verbrandingsmotor.

Als die voorspelling uitkomt is dat uiteraard goed nieuws voor Audi, dat al vanaf 2026 alleen nog elektrische modellen wil introduceren en de verbrandingsmotor daarmee volgens planning in 2033 uit het gamma ziet verdwijnen. China doet daarbij overigens mogelijk niet mee, omdat in dat land wellicht nog langer vraag zal zijn naar verbrandingsmotoren.

Editor  Jan Lemkes

Bronvermelding : Autoweek

Foto(s) : Audi

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®