De Fiat Doblo is vernieuwd met een nieuwe generatie, zowel in bestelwagen, als MPV vorm. De laatste zal alleen worden aangeboden in een 100% elektrische versie genaamd e-Doblo. Het bevat de kenmerken van de Peugeot e-Rifter, Citroën ë-Berlingo en Opel Combo-e.

Fiat e-Doblo - elektrische auto

Fiat presenteert zijn nieuwe Doblo, in utility- en MPV-versies. Net als zijn “neven” binnen de Stellantis-groep (Peugeot Partner Rifter, Citroën Berlingo, Opel Combo), is de Italiaan verkrijgbaar in een 100% elektrische versie genaamd e-Doblo.

Fiat e-Doblo - elektrische auto

De e-Doblo neemt niet verwonderlijk de technische kenmerken van de Franse en Duitse modellen over, inclusief een lengte van 4,40 m. Hij neemt ook het uiterlijk aan, behalve de voorkant waarop we een zwarte band zien die de lichten verbindt.

Fiat e-Doblo Van - elektrische bedrijfswagen

De elektrische bedrijfswagen, aangedreven door de inmiddels bekende motor van 136 pk en 260 Nm, heeft een laadvermogen van 800 kg. De voorpassagiersstoel kan worden neergeklapt of verhoogd om de beschikbare laadlengte te vergroten. De variant met lange wielbasis biedt plaats aan maximaal twee europallets dankzij een bruikbaar volume van 4,4 m³. De accu van 50 kWh biedt een WLTP-bereik van 280 km en accepteert een laadvermogen van 100 kW. De snelheid van het “zero emissie” model is beperkt tot 130 km/u en de modi Normaal, Eco en Power maken het mogelijk om het vermogen of de actieradius te verkiezen, afhankelijk van de omstandigheden.

Fiat e-Doblo VAN - elektrische bedrijfswagen

De Fiat e-Doblo in de Touring-versie krijgt standaard onder meer Lane Keeping Aid, Sign Recognition, Fatigue Detector en Hill Descent Control. De uitrustingscatalogus omvat ook een scherm als centrale achteruitkijkspiegel om beelden weer te geven van een achteruitrijcamera, een head-updisplay of zelfs parkeerradars voor en achter. Optioneel kan de achterruit worden geopend en onder het dak kan een opbergvak worden toegevoegd. De nieuwe Fiat Doblo en e-Doblo worden geproduceerd in Vigo, Spanje, samen met andere bestelwagens van de Stellantis-groep in hetzelfde segment. De prijzen zijn nog niet bekend.

Bronvermelding / Afbeeldingen : Stellantis Media

New and used Electric Cars on : EVTrader®

The Marketplace for Electric Vehicles