De Alpha5 elektrische sportwagen heeft vier zitplaatsen, een actieradius van meer dan 480 kilometer en een acceleratie van 0-100 km/u in magische tijd van 3.0 sec.

DeLorean is terug. 40 jaar nadat de eerste DMC-12 van de productielijn rolde, probeert het merk een comeback te maken met een geheel nieuwe elektrische sportwagen, de Alpha5.

DeLorean Alpha5 - elektrische auto        De Lorean Alpha5 - elektrische auto

Aangezien de Alpha5 is ontworpen door hetzelfde bedrijf dat de originele DMC-12 heeft getekend, Italdesign, zijn er enkele visuele overeenkomsten tussen de nieuwe EV en de sterauto uit de filmtrilogie Back to the Future. Namelijk de enorme vleugeldeuren, de lange motorkap, het driedelige achterlichtontwerp en het achterdek met lamellen.

Delorean Alpha5 - elektrische auto

De nieuwe auto krijgt echter wel een gesloten voorgrille, een achterlichtbalk over de volledige breedte en meer rondingen dan het wigvormige pictogram dat eerder kwam. Daardoor heeft de nieuwe Alpha5 volgens DeLorean een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23Cd, wat lager is dan het vlaggenschip van Audi’s e-tron GT.

Eerdere berichten waren dat de nieuwe DeLorean een tweezitter zou zijn, echter deze DeLorean Alpha5 wil als vierzitter met kuipstoelen voor en achter, blijkbaar de strijd aan gaan met concurenten zoals de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT.

DeLorean Alpha5 - elektrische auto

Maar de grootste verandering ten opzichte van de originele DMC-12 is natuurlijk dat de Alpha5 volledig elektrisch is. Zo bereikt hij de Amerikaanse 60 mijl per uur (96 km/u) in 2,99 seconden en gaat hij door tot een elektronisch begrensde topsnelheid van ca. 240 km/u. Met het accupakket van “meer dan 100 kWh” komt hij wel in de buurt van de 500 kilometer actieradius.

Bronvermelding / Afbeeldingen : DeLorean

New and used Electric Cars on : EVTrader®

The Marketplace for Electric Vehicles