China, het land van de namaak… maar ook het land van de eigenzinnige EV’s. Zoals deze QQ Ice Cream van Cherry – nee, we verzinnen dit niet. Vanaf 4.000 euro krijg je een elektrisch stadswagentje met een maximale range van 170 kilometer en een top van 100 km/u. Daarmee doet ‘ie het op alle vlakken beter dan de bij ons gekende Citroën Ami.

Als ze in China één ding door hebben, dan is het wel de nood van de bevolking naar kleine betaalbare elektrische auto’s die vooral moeten dienen om naar punt B te geraken. Het laatste wapenfeit is deze QQ Ice Cream van autoproducent Cherry, een petieterige auto à la Smart die wel kan schermen met straffe cijfers. Oké, aanvaardbare cijfers.

2 IJSJES VOOR 1 VRIEND

Uiteraard is deze QQ Ice Cream geen Tesla-killer. Dat is ook zijn bedoeling niet. Wel is het een kleine stadsauto met plaats voor vier, een 26 pk sterke elektromotor (85 Nm), een top van 100 km/u en een maximale range van 170 kilometer dankzij een accu van 13.9 kWh. Niet zo heel indrukwekkend, dat geven we toe maar vergeet niet dat Citroën in ons land de Ami verkoopt die via zijn elektromotor van 8 pk amper 70 kilometer range puurt uit een accu van 5.5 kWh. Nog hallucinanter? De instapversie van de QQ Ice Cream – toepasselijk “Pudding” genaamd” – start al aan zo’n omgerekende 4.000 euro. De Franse Ami kost minimaal 7.600 euro.

Cherry QQ Ice Cream - elektrische auto

Over het design en de afwerking van de Chinese stadswagen kunnen we snel zijn: schoonheidsprijzen zal dit karretje niet gaan winnen. Alleen zien we het nut wel van deze rakker in stedelijke omgevingen. En met de nodige felle kleurtjes kan hij zelfs het straatbeeld opfleuren. In Europa moet je deze QQ Ice Cream niet meteen verwachten. Al is het aftellen tot de eerste Chinese budget-EV zijn oversteek naar onze contreien durft wagen.

Chery QQ Ice Cream - elektrische auto

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : Chery

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®