Nieuws over de Fisker Ocean komt en gaat al zo’n twee jaar maar nu zou het eindelijk zover zijn. De Amerikaanse fabrikant laat weten dat zijn elektrische SUV productierijp is. Aanvankelijk wordt hij enkel in de thuismarkt geleverd maar Fisker wil deze auto ook naar Europa brengen.

Fisker Ocean - elektrische autoDat zou trouwens niet voor het eerst zijn, want Fisker is ook in Europa geen nieuwe naam. Wij kennen het vooral van de Fisker Karma, een futuristisch vormgegeven plug-inhybride met een nogal verwarrende geschiedenis. De kleine fabrikant ging namelijk onderuit tijdens de productie van de Karma en verkocht het model, inclusief bouwplannen, aan het Chinese Wanxiang Group. Zij stampten dan maar Karma Automotive uit de grond en doopten de Fisker Karma om tot Karma Revero. Hoe dan ook, het oorspronkelijke Fisker is sinds een paar jaar terug en waagt een nieuwe poging met deze Ocean.

CALIFORNIA MODE

Fisker Ocean - elektrische autoDeze zuiver elektrische SUV speelt in de klasse van de Tesla Model Y en Jaguar I-Pace, zowel qua formaat als qua aandrijflijn. Het precieze batterijformaat geeft Fisker nog niet te kennen, maar eerder spraken ze wel van minstens 80 kWh. Als we het opgegeven rijbereik van 402 km voor de basisversie tot 565 km voor de top-Ocean er bijnemen, dan lijkt dat wel steek te houden. Er komen trouwens drie varianten van de Ocean beschikbaar: de Sport met voorwielaandrijving en 275 pk, de Ultra met 540 pk en vierwielaandrijving en de Extreme met eveneens vierwielaandrijving en 550 pk. De snelste bereikt de 100 km/u in zo’n 3,6 seconden. Alle Oceans behalve de Sport krijgen de ‘California Mode’ mee, waarbij alle ramen van de auto kunnen wegschuiven om een soort cabrio-ervaring te creëren.

Fisker Ocean - elektrische autoDe eerste 5.000 Oceans zullen daarnaast speciale ‘One’-versies zijn, in essentie de Extreme met alles erop en eraan. Die zal in zijn thuismarkt 68.999 dollar kosten, omgerekend net iets meer dan 60.000 euro. De andere versies zijn beduidend goedkoper: de Sport start bijvoorbeeld aan 37.499 dollar of zo’n 33.000 euro. Voor Europese Fisker-fans is het echter nog even wachten op een concrete exportdatum.

Bronvermelding : AutoFans

Header / foto’s : Fisker Inc.

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®