De Fisker Ocean vierde zijn Europese première op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Fisker Ocean gaat in november in productie en zal kort daarna in geselecteerde Europese landen beschikbaar zijn. Anno 2023 is de Ocean een elektrische cross-over die uitblinkt in “prachtig vakmanschap, verfijnde techniek, innovatie, betaalbaarheid en duurzaamheid”.

Hij is goed uitgerust met led-verlichting, een glazen panoramisch dak, een elektrisch bedienbare achterklep en 20-inch lichtmetalen velgen. Er is ook een PowerBank-systeem dat externe stopcontacten mogelijk maakt, evenals voertuig-naar-voertuig en voertuig-naar-huis opladen.

Binnenin is er een digitaal instrumentenpaneel en een 17,1-inch infotainmentsysteem. Dit wordt vergezeld door een digitale achteruitkijkspiegel en een Harman audiosysteem met acht luidsprekers. Het model heeft ook een aantal standaard rijhulpsystemen zoals automatische noodremming, dodehoekbewaking, Lane Departure Warning, parkeerhulp en verkeersbordherkenning.

Fisker Ocean - elektrische SUV

Het instapmodel Ocean Sport heeft een voorin gemonteerde elektromotor die 275 pk (205 kW / 279 pk) produceert. De Ocean Ultra heeft een tweemotorige vierwielaandrijving met 540 pk (403 kW/548 pk). Hierdoor wordt de 100 km/u-tijd teruggebracht tot 4,2 seconden.

De prijzen verschillen per land, maar de Ocean begint bij £ 34.990 in het VK, € 41.560 in Duitsland, € 41.900 in Frankrijk. Mocht Fisker de Ocean ook in Nederland geleverd worden dan zal dit boven de genoemde prijzen zijn.

Bron : NeuesModelAuto

Header / foto’s : FISKER

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.