Foxtron Model C - elektrische autoHet Chinese merk Xpeng toert momenteel door ons land en langs leasemaatschappijen, zo hoorden we vanmiddag en nu komt er alweer een nieuwe fabrikant aan. Deze keer niet uit China maar uit Taiwan, met als moedermaatschappij het bedrijf Foxconn, vooral bekend als de fabrikant van de Apple iPhone. Het bedrijf is de afgelopen maanden samenwerkingen aangegaan met verschillende autofabrikanten en presenteerde nu zijn eerste elektrische auto’s, de Model C en Model E. Die zijn best veelbelovend.

Foxconn en het Chinese Geely willen onder meer autofabrikanten adviseren, het heeft goede banden met Fisker en met Stellantis en blijkt nu ook zelf auto’s te kunnen ontwikkelen. Volgens de fabrikant zijn auto’s inmiddels ‘de duurste en grootste elektronische apparaten’ ter wereld. Dus wordt het logisch gevonden om zich ook op dat stuk van de elektronica-taart te richten.

Fostron Model NMet het Taiwanese Yulon Motor, dat in licentie Nissans produceert en ook eigenaar is van automerk Luxgen, heeft Foxconn het samenwerkingsverband Foxtron opgericht. De Model C is een elektrisch aangedreven, 4,64 meter lange SUV zevenzitter die in 3,8 tellen naar de 100 km/h kan accelereren. De actieradius zou volgens Foxtron 700 kilometer moeten bedragen. Maar let op, dat is geen WLTP-cijfer! Daarnaast is er de Model E, een door Pininfarina getekende elektrische sedan met op papier nog interessantere cijfers. Dankzij z’n 750 pk moet hij in 2,8 tellen op de 100 km/h zitten. Ook de actieradius zou nog hoger zijn. Volgens persbureau Reuters gaat Foxtron de Model E voor een nog onbekende niet-Taiwanese autofabrikant bouwen. De Model C wordt waarschijnlijk onder de vlag van het genoemde Luxgen gevoerd.

FoxtronEV - Electric Bus T1Tot slot komt er ook nog een elektrische stadsbus, de Model T. Deze moet tot 400 kilometer elektrisch kunnen rijden en een topsnelheid hebben van 120 km/u. Foxconn zei tegen Reuters dat de Foxtron-divisie binnen nu en vijf jaar zo’n €30 miljard waard zal zijn. Eerst zien…. maar wel een serieuze partij en dat scheelt toch.

 

Bronvermelding : Electrified

Header / fotos : Foxtron EV

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®