Afgelopen vrijdag is in de Gentse Volvo-fabriek de productie van de C40 Recharge begonnen. Het is na de XC40 Recharge het tweede elektrische model voor de Volvo-fabriek in België.

De Volvo C40 Recharge werd begin maart aangekondigd als tweede elektrische model voor de Zweden. De coupéversie van de XC40 staat op hetzelfde CMA-platform, maar komt er in tegenstelling tot de XC40 niet met verbrandingsmotoren of hybride aandrijflijnen. De C40 Recharge gebruikt twee elektromotoren en een batterij van 78 kWh, goed voor in totaal 408 pk en een rijbereik van 441 kilometer.

VOLVO C40 Recharge elektrische auto

PRODUCTIECAPACITEIT VERDRIEDUBBELEN

Gisteren werd de productie van die C40 Recharge opgestart in de Volvo-fabriek in Gent. Daar rolt ook de verwante XC40 van de band, die als elektrische Recharge dezelfde aandrijflijn gebruikt. De Zweedse constructeur bevestigt daarmee zijn vertrouwen in de Gentse fabriek: tegen volgend jaar zal de productiecapaciteit voor elektrische auto’s er verdriedubbeld zijn, tot 135.000 auto’s of zowat 60 procent van de volledige capaciteit.

VOLVO C40 Recharge elektrische auto

PRIJZEN

Volvo zelf wil dat tegen 2025 de helft van zijn wereldwijde verkoop uit elektrische auto’s bestaat. Tegen 2030 moeten dat uitsluitend nog elektrische modellen zijn. De C40 Recharge staat vanaf december bij de dealers maar kan wel al worden besteld. De SUV krijgt een vanafprijs mee van ca. 60.000 euro.

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : Volcocars

Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®