De productiestart verliep dan wel niet van een leien dakje, maar ruim een jaar na het marktdebuut is Volkswagen tevreden met de verkoop van de elektrische ID.3. Zowat de helft van de kopers zijn nieuwe klanten voor het merk.

Volkswagen is in sneltempo aan het elektrificeren, en investeert massaal veel middelen in de uitbouw van zijn elektrische ID-gamma. Het scharniermodel is de ID.3, de elektrische hatchback die eind vorige zomer op de markt verscheen. Maar in Wolfsburg leken ze aanvankelijk te willen lopen voor ze konden stappen: de ID.3 kampte vlak voor zijn productiestart met behoorlijk wat bugs.

MEER DAN GEMIDDELD

Volkswagen ID.3 - elektrische autoMaar die bugs zijn nu bestreden: de Volkswagen ID.3 sluit zijn debuutjaar af met 144.000 verkochte exemplaren in Europa. Dat is voor Wolfsburg een bescheiden succes. Maar wat ze op de hoofdzetel nog liever horen, is dat zo’n 50 procent van die ID.3-kopers voordien nog niet bij Volkswagen geshopt had. Gemiddeld is zowat een op de drie kopers van een Volkswagen-model (36 procent) een nieuwe klant.

DEADLINE 2035

Volkswagen ID.3 - elektrische autoSinds het debuut van de ID.3 vorige zomer is Volkswagens elektrische ID-gamma nog uitgebreid met de grotere ID.4. Daar komen de volgende jaren nog extra modellen bij, want tegen 2030 moet 70 procent van de verkochte Volkswagens in Europa volledig elektrisch zijn. Tegen 2035 vindt Wolfsburg het dan helemaal welletjes met de verbrandingsmotor op het Oude Continent.

Bronvermelding : Autofans

Header /foto’s : Volkswagen

* Nieuwe en gebruikte elektrische Volkswagens op : EVTrader®