De vijfde generatie van de Range Rover krijgt een volledig elektrische variant, maar die EV-SUV vervoegt het gamma pas in 2024. Wie niet zo lang kan wachten, moet eens naar deze Hongqi E-HS9 kijken…

Hongqi E-HS9 - elektrische suv

De Hongqi E-HS9 is een 5,2 meter lange, 100% elektrische luxe-SUV die zijn pijlen op premium SUV’s zoals de Audi Q8, de BMW X7 en de Mercedes GLS richt. Want deze Chinees komt naar Europa. Op 29 oktober 2021 vertrekt er immers een lading die van de Volksrepubliek naar Noorwegen vaart, het Europese land met het hoogste aantal elektrische wagens. Volgens Hongqi, het luxemerk van de FAW-groep, heeft het reeds 500 getekende bestelbonnen voor die E-HS9 op zak.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de Europese veroveringsplannen van Hongqi verder strekken dan Noorwegen alleen.

Hongqi E-HS9 - elektrische suv

Rolls-Royce

In profiel heeft de Hongqi E-HS9 wat weg van een Range Rover, het stevige smoelwerk doet evenwel aan Rolls-Royce denken. En dat is geen toeval, want het lijnenspel van de luxe-SUV kwam tot stand onder supervisie van Giles Taylor. Tot 2018 was de Brit nog designhoofd in Goodwood, bij Rolls-Royce.

De Hongqi E-HS9 komt naar Europa – voorlopig dus enkel naar Noorwegen – in twee vermogensversies en met twee accupakketten. De instapvariant combineert twee elektromotoren van 218 pk en tankt stroom uit een batterij van 84 kWh, de topversie vervangt de elektromotor op de achteras door een exemplaar van 350 pk en vertrouwt op een batterij met een capaciteit van 99 kWh. Het rijbereik bedraagt respectievelijk 396 en 465 kilometer, snelladen kan tot 110 kW.

Hongqi E-HS9 elektrische SUV

Bronvermelding : Autogids

Header / foto’s : Hongqi

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®