Kia EV Day 2023 (Kia Global Media Center)

KIA toont op 12 oktober zijn twee nieuwe concept auto’s, de EV3 en EV4

  • Kia presenteert wereldwijde visie en strategie voor elektrische voertuigen tijdens EV-Day in Korea.
  • Uitgebreide EV-line-up toont drie nieuwe kleine tot middelgrote elektrische modellen.
  • Sprekers zullen dieper ingaan op nieuwe modellen en toekomstplannen terwijl Kia haar leiderschap op het gebied van duurzame mobiliteit voortzet.
KIA EV Day 2023

KIA EV Day 2023 (Kia EV-Forum)

Kia heeft aangekondigd dat haar EV-Day zal plaatsvinden in Yeoju, Korea, op 12 oktober 2023. Dit evenement markeert het begin van wat een jaarlijkse traditie moet worden, waarbij Kia haar nieuwe elektrische modellen, concepten en technologieën presenteert, en zichzelf neerzet als een leider in duurzame mobiliteit.

Tijdens de Kia EV-Day wordt een uitgebreide weergave gegeven van de volledige EV-line-up van het merk, waaronder de Kia EV5, EV6 GT en EV9. Deelnemers kunnen gedetailleerde specificaties verwachten van de EV5, die in augustus werd gelanceerd op de Chengdu Motor Show, evenals de introductie van twee nieuwe concept-EV’s. Deze concepten zouden zomaar eens de voorlopers kunnen zijn van de langverwachte EV3 en EV4, Kia’s antwoord op auto’s als de VW ID.3 en Volvo’s XC30.

 

Kia heeft grote plannen en wil tegen 2030 maar liefst z’n 1,3 miljoen elektrische auto’s per jaar verkopen. Om dit doel te bereiken, is een indrukwekkend aanbod van elektrische voertuigen cruciaal.

Kia EV Day 2023

Kia EV Day 2023 (Kia Worldwide)

Kia Concept EV5 - elektrische auto

Kia Concept EV5 (Image Kia Global Media Center)

Kia heeft alvast een sneak peek gegeven van deze EV-Concepten door ze op foto’s te tonen als aankondiging voor het evenement met de bestaande EV5, EV6 en EV9, maar helaas door de slechte belichting van de silhouetten willen ze onze nieuwsgierigheid denk ik prikkelen. Gelukkig heeft Kia toch al wat details vrijgegeven, waardoor we een beter beeld van beide modellen krijgen.

Het eerste model vertoont sterke gelijkenissen met de EV6, zowel qua afmetingen als design. Echter, het vertoont ook enkele hoekigere details die eerder te zien waren op de EV9. Aangezien de EV6 pas twee jaar op de markt is, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit al zijn opvolger is. Daarom gaan we ervan uit dat we hier een voorproefje krijgen van de EV4, wellicht een meer betaalbare variant van de EV6.

Als we onze aandacht wat naar rechts verplaatsen, valt een compacte verschijning op (foto 2). Dit lijkt de Kia EV3 te zijn, de ‘eventuele’ opvolger van de elektrische Soul en Niro, en een hele duidelijke reactie op auto’s zoals de VW ID.3, MG4 of Jeep Avenger.

Kia houdt de naamgeving van deze toekomstige modellen nog even geheim, dus we zullen geduldig moeten wachten tot 12 oktober. Zet dus alvast als een ‘reminder’ in je agenda!

Bekijk hier introductie filmpje van de KIA EV-Day / October 12th 2023

 

Bronvermelding : Kia Global Media Center / Autofans

Header : Kia Global Media Center

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.