Virtual Insanity!

Er zijn maar weinig auto’s die een grotere legende hebben gecreëerd dan de Lexus LFA. De favoriete auto van onder andere Jeremy Clarkson groeide uit tot een iconische sportwagen in zijn tijd en daarna. De schreeuwende V10, het vele carbonfiber en de enorme prijs maakten van de LFA een ware icoon. Ondanks dat Lexus op ieder 400.000 dollar verkocht model verlies leed, kreeg het een hoop terug in de vorm van kennis en naamsbekendheid. Nu tien jaar later, heeft Lexus eindelijk een opvolger gepresenteerd, zij het virtueel.

Lexus.com Electrified Sport Concept

The Electrified Sport Concept

Laten we gelijk met twee lichte teleurstellingen komen, het model is alleen virtueel te bekijken en de V10 zal zijn weg niet meer terugvinden in deze opvolger. Dat komt omdat de Lexus electrified Sport Concept zoals de naam al suggereert, elektrisch is. Echter beloven de cijfers een hoop goed te maken bij het gebrek aan V10 geluid. De 0-100 tijd is sneller voorbij dan dat je deze zin hebt gelezen. In iets meer dan 2 seconden schiet de Sport Concept naar de 100 km/u. Het bereik is ook niet mals, met een range dat ruim 700 kilometer moet bedragen. Om dit voor elkaar te krijgen investeert Lexus en moeder concern Toyota hevig in Solid-State accutechniek.

Spirituele opvolger van de LFA

De Electrified Sport Concept is één van de vele elektrische conceptauto’s dat Lexus eind vorig jaar toonde. Met de blik ferm gericht op de toekomst maakt de Electrified Sport Concept deel uit van een nieuwe linie aan elektrische auto’s. Dat betekend dat deze elegante supersport concept daadwerkelijk geproduceerd gaat worden! Een exacte productiedatum is nog niet bekend, maar Lexus meldt “in de aanloop naar 2030”. Waar de LFA het moest hebben van brute kracht, toont de virtuele opvolger een elegante belijning. Een trend dat Lexus heeft weten te zetten met de prachtige Lexus LC.

Lexus.com Electrified Sport Concept

Gran Turismo special?

Voordat de productieversie van de Electrified Sport Concept er is, zal deze naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut maken in Gran Turismo 7. De bekende racing game van Polyphony digital heeft een historie met het debuteren van unieke concept modellen en heeft een sterke band met Toyota. Het zal ons dus niet verbazen als het concept volgend jaar al te rijden is in het spel. Voor nu moeten we het doen met een virtuele presentatie.

Lexus toont meer details van toekomstige batterij-elektrische high performance sportwagen

Bron : Dagelijksauto

Header / Foto’s : LEXUS

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.