MG4 Electric : prijs mogelijk lager dan de Volkswagen ID.3

MG Motor, een voormalig Brits roadstermerk, is allang de gevaarlijkste van alle Chinese elektrische fabrikanten in Europa geworden. De nieuwe MG4 Electric richt zich op de VW ID.3. Vergelijkbare technologie en design tegen een redelijke prijs moeten klanten naar het Chinese elektrische automerk lokken. In het Verenigd Koninkrijk lijkt dit in ieder geval al het geval te zijn.

De 4,29 mtr lange MG4 Electric is het eerste model op het nieuwe groepsplatform MSAP. In tegenstelling tot de Duitse concurrent en de meeste van de geplande Europese tegenstanders, zal de MG4 Electric niet alleen leverbaar zijn met achterwielaandrijving, wat gunstig is op het gebied van rijdynamiek, maar later ook met vierwielaandrijving.

MG4 electric - electric car

MG4 electric (Image MG Media)

Specificaties MG 4 Electric

De MG4 Electric heeft een slechts elf centimeter platte vloer accu met een accucapaciteit voor de ‘instapper’ van 51 kWh/170 pk, accelleratie van 7,5 sec naar de 100 km/h, topsnelheid van  160 km/h en een actieradius van 350 kilometer. De zwaardere versie (MG4 Electric Long Range) heeft 64 kWh/204 pk, accelleratie onder de 8  en deze zal een actieradius van 450 kilometer hebben.

Bij de lancering van de MG4 Electric heeft het standaard een 400-volt boordnetwerk (150 kWh snellader – 39 minuten van 10 to 80 procent), maar deze kan later worden geüpgraded naar de krachtigere 800-volt-technologie voor de toekomstige modelgeneraties, wat zal gaan resulteren in een nog kortere laadtijden.

MG4 electric - electric car

MG4 electric (Image MG Media)

SAIC MSP-platform

SAIC is trots op zijn nieuwe MSP(Modular Scalable Platform) voor elektrische voertuigen, welke ook voor de MG4 Electric wordt gebruikt, met een wielbasis varierend van 2,65 tot 3,10 meter en verder geschikt is voor verschillende carrosserieontwerpen, van kleine compacte modellen tot grotere bestelwagens of SUV’s, die een accucapaciteit kunnen hebben tussen de 40 en 150 kWh. SAIC wil met dit MSP-platform de e-mobiliteit veranderen door de gebruikers een flexibel en gevarieerd aanbod te kunnen bieden. Klanten kunnen eerst een kleinere batterij kiezen en vervolgens overstappen en upgraden wanneer een grotere actieradius nodig is. Het MSP speelt dan ook een belangrijke rol in de Europese groeistrategie van MG.

MG4 electric - electric car

MG4 electric (Image MG Media)

Prijzen MG4 Electric

De prijs voor de ‘instapper’ zal bij ons slechts iets meer dan 30.000 euro gaan kosten, waarmee de MG4 Electric in de buurt komt van de lagere klasse modellen zoals een Fiat 500 of een Opel Corsa-e.

Source / Images : MG Europe

New and used Electric Cars on : EVTrader®

The Marketplace for Electric Vehicles