Revolutionaire Solid-State Batterij transformeert NIO met een verbazingwekkend bereik van meer dan 930 kilometer

De Chinese elektrische voertuigfabrikant NIO is van plan om zijn langverwachte 150 kWh solid-state batterijpakket te introduceren, wat naar verwachting een significante invloed zal hebben op de EV-markt vanwege het grotere bereik en de verbeterde energiedichtheid. Het bedrijf kondigde in januari 2021 voor het eerst zijn plannen aan voor het solid-state batterijpakket, met een verwacht bereik van 1000 km op een enkele lading. De nieuwste informatie geeft aan dat het batterijpakket een bereik van meer dan 930 km zal bieden.

Voordelen van solid-state batterijen

NIO Swap Station

NIO Swap Station (Image NIO)

Solid-state batterijen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele lithium-ion batterijen, waaronder:

Hogere energiedichtheid: NIO’s solid-state pakket heeft meer dan 40% meer energiedichtheid dan zijn huidige lithium-ion batterijen.

Groter bereik: Het nieuwe batterijpakket stelt de tweede generatie ES6 van NIO in staat om een bereik van 930 km te behalen op een enkele lading.

Verbeterde Veiligheid: Solid-state batterijen bieden een hoger veiligheidsniveau, met een verminderd risico op thermische ontsporing, wat hen veiliger maakt dan conventionele lithium-ion batterijen.

NIO’s Samenwerking met WeLion

NIO heeft een strategische samenwerking aangegaan met WeLion, een vooraanstaande fabrikant van batterijen, voor de productie van zijn 150 kWh solid-state batterijpakket. Dit batterijpakket werd officieel aan NIO overgedragen tijdens een ceremonie, wat een belangrijke mijlpaal markeert op de weg naar de lancering van elektrische voertuigen met een aanzienlijk groter bereik.

NIO is al gestart met de ontvangst van batterijcellen van WeLion, en de leveringen van de 150 kWh batterijen worden naar verwachting in juli opgestart. Bovendien heeft het bedrijf zijn gebruikershandleidingen bijgewerkt om de optie voor solid-state batterijen op te nemen, wat aangeeft dat de introductie van de optie met een bereik van 930 km voor klanten binnenkort zal plaatsvinden.

De introductie van NIO’s solid-state batterijpakket wordt gezien als een baanbrekende ontwikkeling voor de EV-markt, aangezien het nieuwe normen stelt voor bereik en energiedichtheid. Als de pionier in de massamarkt voor elektrische voertuigen met solid-state batterijen, bevindt NIO zich in de voorhoede van de industrie, met een groter bereik als speerpunt. Het succes van NIO’s solid-state batterijpakket kan andere autofabrikanten aanmoedigen om te investeren in de ontwikkeling en productie van solid-state batterijen, wat de wereldwijde acceptatie van elektrische voertuigen verder zal bevorderen. Kortom, de aankomende lancering van NIO’s 150 kWh solid-state batterijpakket markeert een revolutionaire stap voor de EV-markt. Met zijn grotere bereik, verbeterde energiedichtheid en verhoogde veiligheidskenmerken zal dit solid-state batterijpakket de elektrische voertuigindustrie hervormen en een duurzamere toekomst mogelijk maken.

Bronvermelding : ts2.space          Header : Nissan Global News

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.