Afb. Nissan Motor Corporation

De Japanse autofabrikant Nissan heeft aangekondigd niet te investeren in Euro 7 conform pure verbrandingsmotoren. In plaats daarvan introduceren de Japanners pas vanaf 2023 nieuwe auto’s met gedeeltelijk of volledig elektrische aandrijving in Europa.

Volgens het bedrijf verwacht het dat tegen het boekjaar 2026 al 75 procent van zijn nieuwe auto’s in de regio geëlektrificeerd zullen zijn. Tegen het einde van het decennium moet het 100 procent zijn. Nissan geeft niet aan hoe de verkoop moet worden verdeeld over BEV, PHEV en HEV. Nissan had afgelopen november al melding gemaakt van het aandeel van 75 procent in 2026.

In de nabije toekomst zal Nissan  zes geëlektrificeerde modellen aanbieden, waarvan drie hybride in de vorm van de Juke Hybrid, de Qashqai e-Power en de X-Trail e-Power en drie 100% elektrische auto’s in de vorm van de Leaf, de Ariya en de Townstar.

Nissan - elektrische autos

Afb. Nissan Motor Corporation / e-Power

“Nissan is op weg naar een geëlektrificeerde toekomst – en Europa loopt voorop. Nissan Ambition 2030 geeft een duidelijke richting aan, terwijl ons nieuwe elektrische assortiment de weg wijst naar een duurzame toekomst”, zegt Guillaume Cartier, voorzitter van de Nissan AMIEO-regio (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië). “Met de steun van onze wereldwijde aanwezigheid en onze alliantiepartners introduceren we ons meest uitgebreide assortiment elektrische producten tot nu toe – een mijlpaal voor Nissan in Europa.”

De stap dat de Japanners niet zouden investeren in Euro 7 verbrandingsmotoren werd aangegeven. In februari meldde het tijdschrift Nikkei dat Nissan de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren in bijna alle belangrijke markten opschort. Alleen in de VS zal Nissan vanwege de grote vraag in beperkte mate doorgaan met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren voor pick-up trucks en SUV’s. Voor andere markten staan ​​ook verdere ontwikkelingen op het gebied van de verbrandingsmotor gepland voor hybride aandrijvingen, maar volledig nieuwe motoren zal Nissan niet ontwikkelen.

Envision GroupIn plaats daarvan richt de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi zich steeds meer op elektromobiliteit. In januari werden de investeringen op dit toekomstige gebied met 23 miljard euro verhoogd tot 33 miljard euro. Nissan plant samen met Envision AESC een batterijfabriek in Sunderland en in deze autofabriek zal ook een e-crossover (waarschijnlijk de Ariya SUV coupé) worden gebouwd.

Markant detail : Nissan heeft in 2018 zijn eigen batterijdochteronderneming en batterijfabriek in Sunderland verkocht aan Envision Group

 

Bron : Electrive / NissanNews

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.