Er is weer een nieuwe Chinese speler in het land van elektrische auto’s.

We maken kennis met de Niutron NV, een elektrische SUV van een fabrikant wiens naam doet denken aan een fabrikant van zuigelingenvoeding.

Niutron NV - elektrische SUV Afb. Niutron NV

Maak kennis met de eerste autocreatie van het nieuwe Chinese merk Ziyoujua, wiens Engelse naam Niutron is. De eerstgeborene van Niutron is de NV. Hoe kan het ook anders: de NV is een elektrische SUV.

Niutron NV - elektrische SUV Afb. Niutron

Niutron, opgericht door de niet geheel onomstreden acterende Li Yingan, voorheen hoog in de boom bij Huawei en oprichter van elektrische scooterfabrikant Niu Technologies, mikt momenteel met zijn NV alleen op de Chinese markt. Het design van de NV is een ware mengelmoes van verschillende elementen, compleet met een vleugje Bronco Sport en Peugeot 5008. Het geheel oogt nog vrij evenwichtig en vrij uniek.

Niutron NV - elektrische SUV Afb. Niutron NV

De NV is een elektrische SUV, maar is dankzij het door Niutron zelf ontwikkelde modulaire Gemini-platform ook verkrijgbaar met een hybride aandrijflijn. Bij deze hybride aandrijflijn wekt de verbrandingsmotor energie op voor het accupakket. De aandrijving is dus altijd elektrisch. De elektrische versie schiet in slechts 6 seconden naar 100 km/u, al is Niutron niet bepaald genereus met informatie over zijn eerste model.

Niutron NV - elektrische SUV Afb. Niutron NV

Bronvermeldig : Techzle

Header / foto’s : Niutron

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.