Chevrolet heeft voor de Amerikaanse markt een volledig nieuwe versie van haar immens populaire Silverado gelanceerd. Die Silverado EV is 100% elektrisch en moet het opnemen tegen de Ford F-150 Lightning en GMC Hummer Pick-up.

Willen of niet, de SUV is het meest populaire koetswerktype in Europa, waardoor veel elektrische auto’s op onze wegen in dat segment plaats nemen. In de Verenigde Staten is echter niet de SUV maar wél de pick-up het meest populaire koetswerktype. Zo is de Ford F-150 al enkele jaren de meest verkochte auto ter wereld (!) en is ook voor Chevrolet de Silverado pick-up het best verkopende model. Het is dan ook niet zo gek dat verschillende Amerikaanse constructeurs hun pick-ups gebruiken om een elektrische revolutie aan te kondigen.

KOPPELBEUL MET GIGA-ACCU

Na Ford met de F-150 Lightning en GMC met de Hummer EV is het nu tijd voor Chevrolet om een elektrische pick-up naar voren te schuiven. Daarvoor hergebruikt het de Silverado-benaming en noemt het de elektrische pick-up simpelweg “Silverado EV”. Hoewel hij geen lijnen en onderstel deelt met de klassieke Silverado doet hij dat wel met de GMC Hummer. Het kan dus zijn dat de flank bekend op je netvlies valt.

Chevrolet Silverado EV - elektrische truck

Onderhuids herbergt de Silverado EV een set elektromotoren dat goed is voor 510 dan wel 673 pk. Die laatste set-up mag meteen ook 1.057 Nm koppel naar de vier wielen sturen. Exacte dimensies voor de batterijen geeft Chevrolet niet vrij, al weten we dat moederbedrijf General Motors een familie van accu’s heeft ontwikkeld (Ultium Batteries) die minimaal 50 kWh en maximaal 200 kWh groot zijn. Gezien de maximale range van 644 kilometer gaan we er van uit dat die accu van 200 kWh zijn weg zal vinden naar deze elektrische pick-up.

PRIJS OM VAN ACHTEROVER TE VALLEN

Nog wat indrukwekkende cijfers voor de (Amerikaanse) loodgieter? Een trekgewicht van 4.5 ton, 10 laadpunten van 10.2 kW om machines aan te drijven op de werf, een laadbaklengte van 3.3 meter en snelladen aan maximaal 350 kW.

Chevrolet Silverado EV - elektrische truck

Het meest indrukwekkende cijfers is echter de startprijs voor deze Silverado EV. Want de basisvariant zal in de Verenigde Staten amper 39.990 dollar gaan kosten. Omgerekend 35.000 euro. Daar sta je dan in Europa met je elektrische Fiat 500 met net geen 300 km rijbereik…

Chevrolet Silverado EV - elektrische truck

Bekijk hier de film van de Chevrolet Silverado EV

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : GM

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®